(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noile Porsche 911 Carrera 4 Coupe & Cabriolet

După cum a promis anterior, ca urmare a introducerii standardului 911 Carrera Coupe și 911 Carrera Cabriolet, Porsche extinde acum linia de modele prin noile 911 Carrera 4 Coupe şi Cabriolet. Premiera acestora a venit pe neaşteptate la Salonul Auto de la Frankfurt.

La fel ca şi maşinile care stau la baza noilor versiuni, 911 Carrera 4 şi 911 Carrera 4 Cabriolet dispun de motoare boxer biturbo cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri, care produc 385 de CP (la 6.500 rpm) şi 450 Nm de cuplu (între 1.950 şi 5.000 rpm). Puterea totală a crescut cu 15 cai faţă de modelele de generaţie precedentă. Cutia de viteze la care sunt cuplate propulsoarele este un PDK cu opt trepte.

Un 911 Carrera 4 poate face 0-100 de km/h în 4.2 secunde sau doar 4 secunde cu pachet opţional Sport Chrono. Decapotabila poate face sprintul în 4.4 sau 4.2 secunde respectiv. Viteza maximă cu care pot rula este de 291 şi 289 de km/h.

Cifra 4 din denumirea modelelor semnifică prezenţa unui sistem de tracţiune integrală, similar cu cel de pe modelele Carrera 4S, motiv pentru care a avut de suferit modificări puntea din faţă. Ambreiajul și unitatea diferențială sunt acum răcite cu apă pentru a le crește durabilitatea și capacitatea. Puntea faţă, şi ea motoare acum, este consolidată şi mai mult datorită combinației cu sistemul Porsche Traction Management (PTM) pentru o creştere a tracţiunii şi aderenţei pe zăpadă, precum și în condiții umede și uscate.

Noile 911 Carrera 4 și 911 Carrera 4 Cabriolet sunt echipate cu PASM (Porsche Active Suspension Management). Ca şi pe alte modele 911 de nouă generaţie, sistemul de suspensii cu amortizoare controlate electronic şi variabil vine standard şi oferă două moduri selectabile (Normal şi Sport) pentru îmbunătăţirea calităţii rulării şi direcţiei.

Un total variabil, diferențial spate cu alunecare limitată şi controlat electronic cu Porsche Torque Vectoring (PTV), care este standard pe 911 Carrera S și 4S, poate fi comandat ca o opțiune pe aceste maşini noi.

Roțile au jante standard de 19 inci pe puntea din faţă şi 20 de inci pe puntea din spate. Acestea mai sunt echipate cu anvelope de mărimi 235/40 ZR 19 şi 295/35 ZR 20 respectiv. Sunt disponibile opțional roți cu jante mai mari de 20/21 de inci (standard pe modelele Carrera 4S).

La fel standard sunt şi nişte mecanisme de frânare cu discuri din fontă perforate şi ventilate intern, care măsoară în diametru câte 330 de mm pe toate roţile şi sunt susţinute de etriere de culoare neagră cu câte patru pistoane în ele. Opţionale sunt mecanismele de frânare carbo-ceramice Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), indisponibile pentru modelele de bază cu tracţiune spate!

Încă o dotare inclusă în echipamentul standard este modul Wet. Această funcție detectează automat apa pe șosea, precondiționează controlul stabilității și sistemele de anti blocare a frânării, şi în consecință avertizează șoferul. Conducătorul auto poate apela apoi la setările vehiculului special adaptate pentru drumurile umede prin apăsarea unui buton sau prin intermediul comutatorului de mod de pe volan (atunci când este echipat cu pachetul opțional Sport Chrono).

Vizual, singura deosebire între modelele 911 Carrera 4 şi 911 Carrera 4S sunt terminaţiile eşapamentului. Pe proaspetele 911 au o formă de patrulater convex de fiecare parte în loc de câte un set format din două rotunde. Totuşi, dacă este comandat opţional un Sport Exhaust, terminaţiile devin două ovale cromate.

Interiorul este similar cu cel din modelele de bază, cu scaune cu un design specific şi un sistem multimedia cu ecran de 10.9 inci în lista dotărilor standard, printre altele.

Noile Porsche 911 Carrera 4 Coupe & Cabriolet pot fi deja comandate. În ţara noastră costă de la 102.000 şi 114.000 de euro respectiv.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/