(video) Frumos, dar scump! Un atelier american oferă o a doua viaţă pentru originalul Ford Mustang Fastback

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul Velocity Modern Classics din Florida, care se ocupă de restaurarea şi modernizarea unor legendare maşini retro americane precum Ford Bronco sau Chevrolet Blazer, şi-a extins portofoliul de servicii şi asupra unor maşini care nu sunt de teren. În această ordine de idei, începe cu primul Ford Mustang Fastback din anii 1967-1968.

Specialiştii se angajează să facă la comandă un restomod, cu un şasiu absolut nou şi un V8 de 5.0 litri modern, însă fără să atingă aspectul iconic al automobilului.

Maşina de bază este complet dezasamblată şi lăsată fără şasiul cu toate componentele sale originale. Pe puntea din faţă se montează o suspensie independentă coilover FOX, în spate în genere se instalează o nouă osie, iar direcţia se înlocuieşte cu una modernă, asistată.

Blocurile optice LED şi jantele de 17 inchi cu design vintage sunt practic singurele elemente exterioare care trădează că maşina este un restomod. În rest, aspectul clasic este păstrat şi toate neajunsurile sunt restaurate până în cele mai mici detalii. Caroseria se vopsește în orice nuanţă la alegere cu BASF Glasurit și este disponibilă cu dungi de curse vopsite opțional pentru un aspect mai pronunțat.

Interiorul automobilului este, de asemenea, decorat în stil retro, dar pe lângă noua tapiţerie poate avea scaune sport, sistem de aer condiţionat şi chiar un sistem multimedia modern, însă ascuns într-un mod reuşit, prin care să nu sară în ochi. Chiar şi un sistem audio premium de la FOCAL (cu patru difuzoare şi un subwoofer) este integrat discret în cabină.

Sub capotă a primit, de asemenea, o actualizare semnificativă. S-a dovedit a fi loc suficient pentru a pune un V8 Coyote Gen 3 cu 467 CP/569 Nm, motor care a fost montat din 2018 pe modelul Mustang de generaţie precedentă şi care în prezent mai poate fi cumpărat “la cutie” pentru aproximativ 11.000 de dolari! Poate fi cuplat, la alegere, la o cutie mecanică în şase trepte sau una automată în 10 rapoarte.

O asemenea lucrare costă de la 299.900 de dolari (pentru Signature Series), în timp ce echiparea Street Series care mai adaugă opţiuni sau componente diferite costă de la 369.900 de dolari! Upgrade-ul Street include printre altele un arbore de transmisie din fibră de carbon, suspensii coilover FOX reglabile în două căi şi jante Forgeline de 18 inchi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise