Flotă de maşini electrice pentru finala UEFA Champions League şi una unică pentru transportul trofeului

Nissan va fi o sursă de alimentare pentru finala UEFA Champions League care se va desfăşura în seara zilei de 1 iunie 2019, prin furnizarea de 363 de exemplare Nissan LEAF și furgonete e-NV200, toate fiind folosite pentru a transporta oficiali și vizitatori la Madrid, creând o mega-flotă care va acoperi mai mult de 220.000 de km, distanţă parcursă doar cu energie electrică.

Acum, fiind în al cincilea sezon un sponsor auto oficial al celui mai mare eveniment sportiv anual, Nissan are scopul de a îmbunătăți calitatea aerului și de a reduce impactul asupra mediului din orașul gazdă în timpul acestui weekend cu trafic intens.

De asemenea, în acest an, flota Nissan include un Nissan LEAF NISMO RC 2.0, o mașină electrică de curse (showcar cu două motoare electrice 326 CP şi 640 Nm, 0-100 de km/h în 3.4 secunde), care va fi utilizat de legenda fotbalului brazilian Roberto Carlos pentru a livra trofeul de la festivalul UEFA Champions din Puerta del Sol la Estadio Metropolitano.

Cu două motoare electrice, tracţiune integrală și o formă agresivă a caroserie – precum și carcasa personalizată în care va fi transportat acest trofeu, LEAF NISMO RC 2.0 este un vehicul care demonstrează cele mai recente inovaţii şi tehnologii din partea Nissan Intelligent Mobility.

Finala UEFA Champions League mai este şi un punct de reper în contextul în care Nissan se pregăteşte de livrările modelului LEAF e+ către clienţii europeni. Maşina electrică introduce o nouă baterie cu o capacitate de 62 kWh, care va asigura o autonomie de până la 384 de km, alături de noi opţiuni de personalizare şi tehnologii precum e-Pedal sau ProPILOT.

Amintim că orașul Madrid a interzis mașinile vechi diesel și pe benzină pentru a circula în unele părți ale centrului orașului, ca parte a unei decizii de a reduce congestia și poluarea. Noua zonă cu emisii scăzute acoperă 472 hectare și înseamnă că toate vehiculele cu motoare pe benzină înregistrate înainte de 2000 și cele diesel înregistrate înainte de 2006 sunt interzise acolo, cu excepția cazului în care sunt utilizate de rezidenții din zonă sau îndeplinesc alte scutiri. Numai vehiculele cu emisii zero sunt permise în centrul Madridului şi în acest sens au fost instalate peste 110 încărcătoare pentru a încuraja electrificarea în continuare.

Pentru a susține infrastructura pe parcursul week-end-ului finalei UEFA Champions League, nissan a adăugat 36 de încărcătoare suplimentare în jurul orașului, care ulterior vor fi reinstalate prin ţară după eveniment.

Modelul Nissan LEAF este făcut la uzina din Sunderland, Marea Britanie, pentru exportul pe piețele din Europa, inclusiv Spania. LEAF rămâne cel mai bine vândut vehicul electric, cu vânzări la nivel mondial de mai mult de 410.000 exemplare și cu 41.589 realizate în 2018 în Europa.

De curând a ajuns şi în Moldova: Noul Nissan LEAF poate fi acum cumpărat oficial de la dealerul din Chişinău

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/