(video) GENEVA 2024: Brandul IM Motors este lansat în Europa împreună cu debutul global al noului L6

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De câteva săptămâni se zvonea că gigantul chinez SAIC, proprietarul majoritar al mărcii IM Motors, s-ar gândi să lanseze produsele sale în Europa sub marca MG, care la fel este sub umbrela sa și este deja bine stabilită pe continent.

Totuși, la Salonul Auto de la Geneva, INTELLIGENT MOBILITY (IM se descifrează și Intelligence in Motion) a venit ”în persoană”.

Mai mult, pentru a marca lansarea mărcii în Europa, în premieră mondială a fost arătat cel de-al patrulea model din gamă – sedanul L6.

Primele informații

  • Livrările de sedanuri L7 și crossovere LS7 în Mexic, America de Sud, Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu ar trebui să înceapă anul acesta. Iar startul vânzărilor în Europa este programat pentru 2025.
  • Pe continentul nostru, pentru marca IM va fi folosită rețeaua de dealeri existentă a mărcii MG. Accentul principal va fi pus din start pe modelele junior LS6 și L6. Modelul LS6 a debutat în China vara trecută, iar premiera mondială a noului L6 a avut loc acum câteva ore la Geneva Motor Show (GIMS 2024).
  • Cele două nu sunt doar construite pe aceeași platformă cu un sistem electric de 800 V, ci sunt maximum unificate în ceea ce privește componentele, ansamblurile și chiar designul.
    • Chiar și dimensiunea ampatamentului le este aceeași (2.950 mm), dar sedanul este puțin mai lung (4.931 mm) și evident mai scund (1.474 mm).
    • În lățime are 1.960 mm, iar jantele standard sunt de 19 inchi.
  • Interiorul este încă ascuns în spatele unor geamuri fumurii, dar și pe L6 este de așteptat un volan tip manșă și un set de ecrane care se întind pe toată lățimea planșei de bord.

Printre alte detalii disponibile se numără motorizările

  • Versiunea de bază are RWD asigurat de un singur motor electric cu 340 CP. Un astfel de sedan are 2.040 kg și poate atinge 200 km/h.
  • Versiunea superioară are AWD asigurat de un electromotor posterior cu 515 CP și unul frontal cu 272 CP. În total propune 787 CP și 800 Nm, devenind alături de LS6 cele mai puternice modele din gamă. Are 2.250 kg și promite 0-100 km/h în sub 3.0 secunde, alături de 239 km/h viteză maximă.
  • IM L6 va avea o baterie litiu-ion cu o capacitate de aproximativ 100 kWh. Aceasta suportă încărcare rapidă cu până la 400 kW! Autonomia exactă nu s-a comunicat încă, dar se promite peste 600 km conform WLTP.
  • În plus, modelul va putea fi dotat în viitor cu o baterie Solid State care va asigura o autonomie de peste 800 km.
  • Automobilul mai dispune de senzorii necesari, inclusiv LiDAR, pentru funcționarea unui sistem de conducere automatizată. În China va îndeplini al treilea nivel de autonomie, dar numai pe trasee special desemnate, scanate și înregistrate în navigație.

În China, noul IM L6 va începe să fie vândut spre sfârșitul anului curent. Tot atunci vor apărea detalii, inclusiv despre preț.

Amintim că IM Motors este deja prezent în Republica Moldova. Iată un test drive cu modelul LS7, cert că în specificație chineză:

Cmentariile sunt închise