(video) Honda explică de ce primul său electromobil are tocmai cinci ecrane pe bord

Noul Honda e este foarte aproape de lansare şi producătorul a decis să ne explice din timp de ce primul său electromobil are tocmai cinci ecrane pe bord. Aflaţi că modelul dispune de conectivitate intuitivă și avansată într-o cabină modernă, fapt care stabilește un nou punct de reper în segmentul EV-urilor compacte.

Completând stilul său exterior simplu și curat, interiorul noului vehicul electric urban al Honda folosește materiale subtile, contemporane, prezentând un spațiu de relaxare și modern o dată ce se pătrunde la interior. Sistemul multimedia conectat ajută automobilul să se integreze perfect cu stilul de viață urban al proprietarului prin intermediul tehnologiei sofisticate, ușor de utilizat.

Ca urmare, șoferul și pasagerii, indiferent dacă mașina rulează, este parcată sau se încarcă, se pot bucura de aceeași conectivitate și confort cu servicii complet conectate la reţeaua globală, accesate printr-o nouă generație de panou de bord cu o lăţime completă pe toată planşa.

Tabloul de bord complet digital este proiectat pentru utilizarea fără efort a aplicațiilor și serviciilor conectate. Un număr de cinci ecrane de înaltă rezoluție, frumos integrate împreună, ocupă întreaga lățime a interiorului mașinii. Ecranele sistemului Side Camera Mirror sunt amplasate ergonomic la fiecare capăt al planşei de bord pentru a asigura un simț și o viziune naturală pentru șofer, în timp ce sistemul Centre Camera Mirror, care reprezintă o oglindă retrovizoare la fel digitală, arată imagini de pe camera video spate, mărind astfel în continuare câmpul vizual al șoferului.

În spatele volanului, şoferul va vedea un ecran TFT color de 8.8 inci în diagonală, pe care vor fi prezentate doar informaţiile cheie despre electromobil, puterea pe care o produce şi care este starea de încărcare, modul de rulare selectat şi notificări ale sistemelor de protecţie şi asistenţă.

Cea mai mare zonă a bordului digitalizat este ocupat de două ecrane tactile de 12.3 inci de tip LCD. Honda spune că acestea sunt afișajele principale de infotainment, prezentând o serie de aplicații și servicii inteligente. Această interfață sofisticată este extrem de intuitivă şi care poate fi personalizată, iar operarea acesteia este similară cu cea a unui smartphone modern, cu comenzi “swipe” pentru a parcurge aplicațiile utilizate recent.

Conținutul poate fi schimbat cu ușurință pe cele două ecrane, permițând șoferului să-l utilizeze pe ambele ecrane cu simplitate și ușurință. Această funcție permite pasagerului să glisează conținut, cum ar fi instrucțiunile de navigație, în câmpul de vizualizare al șoferului, de exemplu. Și pentru că configuraţia Dual Screen permite afișarea a două aplicații alături, șoferul și pasagerul din față pot selecta și vizualiza în mod independent aplicații separate. De exemplu, în timp ce şoferul urmează instrucțiunile de navigare, pasagerul din față poate căuta o listă de redare a muzicii.

Serviciile și aplicațiile conectate pot fi accesate și prin intermediul comenzilor vocale de care răspunde Honda Personal Assistant. Acesta este un serviciu bazat pe inteligenţă artificială care utilizează înțelegerea contextuală unică pentru a crea conversații naturale și pentru a oferi acces la o gamă de servicii online. Poate fi activat prin a spune “OK Honda”, urmând apoi să-i fie adresată o întrebare sau o comandă. Învățarea automată permite tehnologiei să dezvolte o mai bună înțelegere a vocii apelanților în timp, ajutând asistentul să ofere răspunsuri mai precise.

Suita cuprinzătoare de aplicații încorporate poate fi completată de “oglindirea” fără întreruperi a conţinutul din telefoane, prin intermediul Apple CarPlay sau Android Auto, de exemplu. Aceste sisteme permit utilizatorilor să vizualizeze rețelele de socializare, muzica și alte servicii online pe ecranele tactile duble. Atunci când vehiculul este parcat, inclusiv atunci când se încarcă, ocupanții pot viziona de asemenea conținut video sau accesa internetul pe propriile dispozitive mobile folosind hotspot-ul Wi-Fi de la bordul Honda e.

În conformitate cu ultimele tendinţe de pe piaţă, proprietarii de Honda e vor putea rămâne conectaţi la maşina lor chiar şi de la distanță printr-o aplicație mobilă. Serviciul a fost complet redezvoltat pentru un accent mai mare pe călătoria utilizatorului, cu navigare ușoară pentru a accesa funcțiile de încărcare, starea detaliată a vehiculului, controlul climatizării, securitatea și monitorizarea locației.

Conectivitatea suplimentară și funcțiile EV specifice includ controlul încărcării bateriei și monitorizarea intervalului, în timp ce stația de încărcare aleasă și rezultatele căutării pe hartă pot fi trimise maşinii la fel de pe un smartphone.

De asemenea, Honda e poate fi descuiată şi cu o cheie digitală, permițând ca mașina să fie şi blocată prin aplicația menţionată. Există şi avertizări de siguranță care pot notifica proprietarii dacă vehiculul este mutat în afara unei zonei unde a fost lăsat, prin intermediul datelor de geo poziţionare.

Noul Honda e va fi lansat ca model de serie până la sfârşitul anului. Producătorul a înregistrat deja peste 36.000 de “expresii de interes”, inclusiv precomenzi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/