(video) Hyundai Motorsport a câştigat al doilea titlu în WRC, la limită faţă de Toyota GAZOO Racing

Francezul Sebastien Ogier (pilot din partea echipei Toyota GAZOO Racing) a câştigat duminică Raliul Monza, a şaptea şi ultimă etapă a Campionatului Mondial de raliuri WRC, ediţia 2020. Cu el în palmares şi-a ridicat şi titlul mondial, al şaptelea din cariera sa!

De cealaltă parte, Hyundai Motorsport a obținut al doilea titlu consecutiv în rândul Constructorilor datorită celor două echipaje care au urcat pe podium. Acest lucru i-au permis echipei să câștige titlul cu avans de doar cinci puncte faţă de Toyota, după ce s-a confruntat cu succes cu condițiile dificile din Italia în acest weekend.

Ogier ocupa locul doi în clasamentul dinaintea raliului italian, devansat cu 14 puncte de Elfyn Evans, dar galezul a ieşit din cărţi după ieşirea în decor de sâmbătă.

După ultimele trei probe speciale de duminică, în clasamentul final al Raliului Monza, Ogier a ocupat primul loc, fiind urmat de estonianul Ott Tanak (Toyota), campionul mondial en titre şi de spaniolul Dani Sordo (Hyundai).

În ierarhia finală a piloţilor, Ogier ocupă primul loc cu 122 puncte, urmat de Elfyn Evans cu 114 şi Ott Tanak cu 105.

În clasamentul constructorilor, Hyundai a câştigat titlul mondial cu 241 puncte, urmată de Toyota cu 236, M-Sport Ford cu 129 şi Hyundai 2C cu 8 puncte.

Campionul francez a ajuns la a 49-a lui victorie din WRC şi are acum şapte titluri mondiale înregistrate, cu trei mărci auto diferite (în 2013-2016 cu Volkswagen, în 2017-2018 cu Ford şi în 2020 cu Toyota). Ogier este acum cu un pas mai aproape de compatriotul său Sebastien Loeb care are un record de titluri – nouă la număr.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/