(video) În 2006, faimosul prezentator TV Richard Hammond a urcat la volanul acestei maşini şi a fost aproape să-şi piardă viaţa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Drivetribe s-a gândit să detalieze povestea unui autovehicul unic numit Vampire – o maşină-rachetă care dezvoltă 12.000 de cai putere! 

Vampire este cunoscut nu numai pentru că deține încă recordul absolut britanic pentru viteza maximă pe uscat, ci și pentru faptul că în 2006, faimosul prezentator TV Richard Hammond a fost la un pas de moarte după ce a făcut accident cu el la o viteză de peste 460 km/h.

Vampire, echipat cu un propulsor Rolls-Royce, a fost construit special pentru recordurile de viteză. Cu aproximativ 40 de ani în urmă, a fost capabil să accelereze până la 300.3 mile pe oră (483 km/h), iar acest record național britanic nu a fost încă doborât. În modul de tracțiune maximă, motorul arde 30-45 de litri de combustibil pentru fiecare milă parcursă.

Richard Hammond a testat maşinăria în 2006 şi tot atunci a încercat să bată acel record de viteză. Însă, în una din tentative, o roată frontală a explodat, ceea ce a dus la pierderea controlului. După mai multe răsturnări s-a oprit în câmp şi prezentatorul a scăpat ca prin minune datorită căştii de protecţie şi a carcasei de siguranţă.

Mașina-rachetă în sine a fost aproape distrusă, dar ulterior a fost restaurată. După cum spune inițiatorul restaurării și autorul proiectului original în videoclip, Vampire a trebuit reconstruit în totalitate.

Se menţionează că după alte câteva intervenții minore, Vampire va putea din nou să accelereze la viteze maxime, deși acum încă nu se poate afla în mişcare. Motorul i-a fost pornit din nou, ceea ce a şi fost demonstrat, deși mașina trebuia fixată cu lanțuri.

Cmentariile sunt închise