(video) În California a apărut o alternativă legală pentru plăcuţa de înmatriculare frontală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Statul american California va permite șoferilor locali să folosească autocolante în locul plăcuțelor de înmatriculare tradiționale! Un proiect de hotărâre care să facă posibil acest lucru a fost discutat încă din 2013, notează Jalopnik.

Scopul principal este de a oferi o soluție alternativă, inclusiv acelor proprietari de mașini care nu doresc să strice aspectul acestora cu suprapuneri, mai ales dacă nu există staţii dedicate pentru ele din fabrică.

În prezent, plăcuțele de înmatriculare frontale sunt necesare în 31 de state din SUA. Cu toate acestea, autoritățile din California au decis să nu abandoneze complet desemnarea numerelor de înmatriculare pe partea din față a mașinilor. În 2013, statul a comandat dezvoltarea propriei alternative, iar în 2015 a început un experiment privind utilizarea autocolantelor, iniţial pe 28 de maşini de poliţie.

Oficial, experimentul va continua până în 2023. Între timp însă, o companie contractantă locală, acreditată oficial, oferă deja autocolante ce înlocuiesc plăcuțele frontale oricărei persoane interesate. Se realizează pe bază de vinil reflectorizant și poate fi scanat cu un cititor de plăcuțe de înmatriculare.

Pentru a obţine unul este necesar de plasat o comandă pe site-ul companiei, completând datele necesare despre mașină și de achitat tocmai 85 de dolari! Deocamdată sunt disponibile opt opțiuni pentru designul autocolantelor.

Conform companiei menţionate, într-un comentariu pentru Jalopnik, mii de localnici au devenit deja interesați de idee, în ciuda preţului mai mare decât pentru o placă obişnuită din metal. Cel mai adesea, autocolantele sunt comandate de proprietarii de vehicule electrice sau sport, pentru care atât aspectul, cât și nivelul de rezistență aerodinamică sunt importante.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/