(video) În Londra au apărut primele autobuze cu etaj care consumă hidrogen

Primăria din Londra a lansat în circulaţie 20 de autobuze cu etaj, care sunt alimentate cu hidrogen! Aceasta este o premieră în transportul public pentru toată Marea Britanie!

Pasagerii vor beneficia de călătorii mai liniștite și mai silențioase din cauza vibrațiilor reduse și vor putea profita de porturile de încărcare USB gratuite.

https://www.youtube.com/watch?v=LbcLG1kT8jg

Autobuzele ecologice sunt fabricate de Wrightbus în Irlanda de Nord, iar “carburantul” pentru ele este produs în prezent la fabrica Air Liquide din Runcorn, Cheshire, valorificând hidrogenul uzat ca un produs secundar dintr-o fabrică industrială clor-alcalină. Din 2023, hidrogenul va deveni și mai ecologic, deoarece va fi produs prin electroliză și conectare directă la un parc eolian marin.

Autobuzele cu pilă de combustie pe bază de hidrogen vor circula pe ruta nr. 7 între East Acton şi Oxford Circus. Interesant este că vor avea nevoie doar de o realimentare pe zi, proces care va dura doar cinci minute! Cele 25 kg de hidrogen, care pot fi stocate în rezervoare, sunt suficiente pentru ca un astfel de autobuz să parcurgă 402 kilometri.

Londra a sponsorizat doar jumătate din proiect, plătind şase milioane de lire sterline. Restul de peste cinci milioane de lire a fost finanțat de investitori europeni. Achiziționarea transportului a avut loc în cadrul Inițiativei comune pentru vehiculele cu hidrogen din Europa (JIVE). În total, programul implică lansarea a 139 de autobuze noi cu emisii zero de CO2 în cinci țări europene.

Noile unităţi de transport se alătură celor peste 500 de autobuze electrice deja exploatate prin metropolă, Londra având una dintre cele mai mari flote de acest gen din Europa de Vest. Scopul este ca toate autobuzele londoneze să emită zero emisii de CO2 până în 2030.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/