(video) Încă o schemă de escrocherie cu “ruda implicată în accident”, destructurată! Membrii sunt moldoveni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o schemă de escrocherie cu “ruda implicată în accident” a fost destructurată! Spre deosebire de gruparea desființată anterior, care era formată din şapte persoane de naționalitate străină, din aceasta fac parte moldoveni, trei tineri de 19, 24 și 28 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari! Aceştia au fost reținuți și sunt cercetați penal în 17 cazuri!

Conform poliţiei, fiecare dintre suspecți avea rolul său în această schemă infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală. Sumele estorcate de la victime variau între 5.000 și 50.000 de euro!

În urma perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează implicarea la comiterea infracțiunii.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii. În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor!

Cmentariile sunt închise