(video) Incredibil cât costă! Cel mai scump loc de parcare din lume se află în Hong Kong

Hong Kong a bătut încă o dată recordul pentru costul unui loc de parcare. Mai nou, cineva a plătit pentru un astfel de spaţiu, în cadrul unei licitații organizate cu uşile închise pentru proprietarii de case, tocmai 1.3 milioane de dolari SUA, scrie BBC.

Echivalentul acestei sume a fost achitat de un anumit cumpărător pentru posibilitatea de a-şi parca cel puţin o maşină, cel mai probabil de lux sau super sport, pe teritoriul prestigiosului complex rezidențial Mount Nicholson.

Spaţiul măsoară în jur de 12.5 metri pătraţi.

https://www.youtube.com/watch?v=3knEalCvWlQ
https://www.youtube.com/watch?v=YqIxVKDtOcM

Un cost atât de ridicat al parcării ar fi motivat în primul rând din cauza suprapopulării, dar şi a nivelului de trai în general ridicat în această regiune. În plus, cei de la BBC sugerează că locul de parcare s-ar fi achiziționat drept o investiție, asta pentru că se află într-unul dintre cele mai scumpe complexe rezidențiale nu numai în Hong Kong, ci și din toată Asia.

Iar South China Morning Post scrie că pentru posesorii de locuri de parcare din complexul de pe munte, sumele plătite au fost o nimica toată, reieșind din faptul că pentru apartamentele cu suprafețe cuprinse între 390 și 427 metri pătrați au achitat între 51.5 și 77.4 milioane de dolari SUA!

Un proprietar, care nu a vrut să fie numit pe fondul preocupărilor pentru siguranța sa, a declarat pentru South China Morning Post că a plătit mai mult de 4.6 milioane de dolari SUA pentru patru locuri de parcare luna trecută, fiecare costând peste 1.16 milioane de dolari SUA.

Tot el a mai spus că fiecare proprietar de apartamente are dreptul să cumpere 1.5 locuri de parcare. Întrucât deținea trei apartamente, a spus că a putut cumpăra patru locuri de parcare, adăugând că una dintre vecinele sale a cumpărat șase, în timp ce deținea patru apartamente.

https://www.youtube.com/watch?v=AfvHohsF5B8

În aceeași zonă, a fost stabilit recent şi un alt record al prețurilor pentru imobiliare – chiria unui apartament de 210.000 de dolari pe lună! Iar în 2017, un bogat pe nume Lin Zhong-min a cheltuit 150 de milioane de dolari SUA pentru două apartamente cu o suprafaţă totală de 820 de metri pătraţi, devenind a doua cea mai scumpă reședință din toată Asia după numărul de m2.

Anterior cel mai scump loc de parcare a fost la fel în Hong Kong. În 2019 s-a plătit pentru spaţiul dintr-una din clădirile centrale de birouri suma de 969.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/