(video) Incredibil, dar se pare că e adevărat! Etilotestul poate arăta concentrații de alcool chiar dacă te dezinfectezi pe mâini!

O informaţie destul de interesantă, dar şi care ar trebui să ne pună în gardă pentru a nu ne pomeni în situaţii neplăcute. Un polițist din Oradea, România, a demonstrat printr-un experiment că vaporii emanați în cazul dezinfectării suprafeţelor din automobil sau chiar a mâinilor şoferului, poate mări concentraţiile de alcool indicate de etilotest în cadrul unei eventuale verificări de acest gen, la scurt timp după asta!

Polițistul a făcut un experiment pentru a vedea dacă vaporii de alcool emanați de un dezinfectant pot indica un grad de alcoolemie într-un etilotest.

În urma simulării făcute împreună cu un coleg, s-a constatat o alcoolemie de 0,26 mg/ de alcool în aerul expirat, a spus în matinalul Digi FM subcomisarul Octavian Perţea, ofițer în cadrul Biroului Rutier din Oradea, notează Digi24.

“Eu m-am dezinfectat înainte pe mâini, așa cum se dezinfectează orice șofer. Cu 2-3 minute înainte. La aparat a ieșit prima dată 0,26 și nu ne-a venit să credem. E o valoare mare! La un minut, am repetat testul și a ieșit 0,16, dovadă că alcoolul din habitaclu a ieșit pe fereastră.”

De notat că în România se practică testarea cu etilostestul şi fără ca poliţistul să solicite părăsirea automobilului. Astfel, ar reieşi că aceste aparate de măsurat starea de ebrietate la şoferi, ar simţi şi alte “mirosuri” exterioare decât cele din gura conducătorului auto, însă cel mai probabil este doar o eroare a dispozitivului! Oricum e bizar!…

“Aceasta este o campanie împotriva conducerii sub influența băuturilor alcoolice care îmi aparține și nu reprezintă un punct de vedere oficial”, a mai spus Octavian Perţea, agentul de la Brigada Rutieră Bihor care a făcut public experimentul.

Pentru realizarea testului, polițistul a făcut atât testare pasivă, suflând spre aparat, dar și testarea activă, suflând efectiv în etilotest. Iar rezultatul a fost surprinzător: 0,26 mg/ litru de alcool pur în aerul expirat.

La momentul publicării acestui articol, clipul video ataşat a fost vizionat de peste 140.000 de oameni!

Vezi şi:

https://autoblog.md/suceava-romania-un-sofer-beat-a-lovit-un-pieton-mai-beat-decat-el/
https://autoblog.md/sfaturi-utile-cum-sa-dezinfectam-corect-masina-pe-timp-de-covid-19/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/