(video) Îi pornește sau nu motorul? Cum arată un Mercedes-Benz 200D W124 după 16 ani de nefolosire

Majoritatea oamenilor consideră motoarele diesel ca fiind mult mai superioare decât cele pe bază de benzină din punct de vedere al fiabilității. Recent, un Mercedes-Benz W124 din 1988, care a fost blocat într-o curte timp de 16 ani, tocmai a dovedit asta.

Modelul în caroserie W124, disponibil în variante sedan, estate, coupe și cabriolet, a fost produs de Mercedes între anii 1984-1997. În perioada respectivă au fost fabricate un număr de 2.737.860 de vehicule din seria de modele 124 – ceea ce a făcut-o cea mai de succes clasă E a Mercedes-Benz. Este demn de remarcat faptul că denumirea E-Class a provenit anume de la modelul din 1993 al seriei.

De curând, un bărbat a găsit un sedan în această caroserie, despre care ne spune că a stat nemişcat timp de 16 ani. Din imagini putem observa că rugina îi mănâncă deja corpul, anvelopele îi sunt plate, iar vegetația a crescut peste tot, inclusiv în interiorul acestuia.

Mercedes-ul a fost scos pentru prima dată într-un spaţiu deschis al unei curţi pentru a fi examinat în detalii şi la lumină. Cu excepția unor componente care păreau blocate sub capotă, motorul său nu a dat semne de probleme majore reale. Joja de ulei încă era chiar bine unsă, iar anvelopele vechi încă au fost capabile să ţină aerul pompat în ele.

La un moment dat, bărbatul din imagini s-a confruntat cu un fel de alarmă, activată pe panoul de bord când bateria auto a fost înlocuită. La dezactivarea alarmei, totul părea să revină la normal.

În continuare, centurile de sub capotă au fost înlocuite, iar lichidele au fost completate. Şi surprinzător, motorul a pornit când a fost pornit!

Desigur, au fost sesizate câteva sughițuri în sunetul motorului și nu ni s-a arătat automobilul condus pe vreun drum, dar pentru un vehicul care nu a fost niciodată folosit mai mult de un deceniu şi jumătate, acest moment de respiro este cu adevărat impresionant.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-un-sofer-cauta-urgent-o-curatatorie-chimica-dupa-ce-masinii-sale-i-s-a-intamplat-asta/

https://autoblog.md/video-un-mercedes-abandonat-si-murdar-transformat-intr-o-masina-ca-dintr-o-colectie/

https://autoblog.md/foto-un-mercedes-s-class-w140-cu-motor-v12-sta-abandonat-intr-un-garaj-din-sofia/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/