(video) Premieră: Noul Ford Expedition facelift va fi disponibil şi în seria nouă Timberline

Ford introduce un facelift consistent pentru cel mai mare SUV din gama sa – Expedition. Pe lângă o schimbare de look şi montarea unui opţional monitor vertical în habitaclu, maşina devine disponibilă în noi versiuni performante, printre care şi Timberline, anterior lansată pe Explorer sub forma unei serii de modele!

Totodată, se anunţă că la mai multe capitole modelul a devenit lider în clasa din care face parte – Non-Premium Large Traditional Utility.

Caracteristici cheie:

  • Noi sunt barele de protecţie, modelele de jante, grila radiatorului, hayonul. Farurile şi stopurile şi-au păstrat formele, însă structura lor estetică şi tehnico-luminoasă este complet diferită. Denumirea modelului este prezentă acum cu litere de tipar mai mari nu doar pe hayon, ci şi pe marginea capotei.
  • Interiorul cu până la opt locuri îi conţine o planşă de bord, dar şi un volan complet nou. Opţional, pentru prima dată devine disponibil un panou de instrumente complet digital de 12.4 inci. Sistemul Rear Seat Entertainment pentru pasagerii din spate a fost actualizat pentru a include serviciul Amazon Fire TV pe monitoare cu 16 GB memorie.
  • Modelul în echipare de bază dispune de un ecran orizontal central tactil de 12 inci (+4.0 inci). Pe acesta rulează sistemul multimedia SYNC 4. Sub el se află un panou de control cu butoane fizice a sistemului audio şi a celui de climatizare, de exemplu.
  • Opţional este disponibil un monitor central vertical de tocmai 15.5 inci pe care rulează sistemul multimedia SYNC 4A. Acesta a fost preluat de pe modelul Mustang Mach-E şi, după cum afirmă Ford, este cel mai mare din clasa SUV-urilor mari tradiţionali non-premium. Controlul climei şi a sistemului audio este integrat, deși volumul are o comandă individuală în ecran.
  • Noul Expedition Timberline vine să impresioneze în primul rând cu o gardă la sol deocamdată record în clasă – 270 mm! Cel mai apropiat concurent – Jeep Wagoneer – are 254 mm. Această caracteristică a devenit disponibilă datorită unei suspensii special setate şi calibrate, cu amortizoare unice cu o cursă mai lungă.
  • Modelul dat, disponibil doar cu ampatament standard, mai dispune de: o grilă de radiator unică, accente exterioare portocalii, AWD inteligent, ecartamente mai largi, anvelope off-road Goodyear Wrangler AT de 33 inci peste jante unice de 18 inci din aluminiu, elemente de protecţie a dedesubtului preluate de la noul F-150 Raptor, o cutie de transfer în două trepte, Control Trac cu diferenţial electronic cu alunecare limitată şi un Trail Turn Assist de la noul Bronco care în off-road poate reduce raza de virare, frânând roata din spate respectivă pe interiorul său, etc.
  • Expedition facelift a devenit şi cel mai puternic SUV din clasă! Motorul EcoBoost V6 twin-turbo de 3.5 litri produce acum 446 CP şi 691 Nm. Agregatul este disponibil pentru versiunea Timberline şi cea nouă numită Stealth Edition Performance Package.
  • Ford Expedition Stealth Edition Performance Package mai dispune de: o suspensie cu setări sport, jante negre din aluminiu de 22 de inci, etriere de frână roşii, eşapament dublu şi mai multe elemente decorative de culoare neagră. Acest model poate fi comandat atât cu ampatament standard, cât şi cu unul alungit.
  • Motorul standard este acelaşi V6, însă în format cu 380 CP şi 637 Nm. Toate benzinarele enunţate sunt cuplate fără alternativă la o transmisie automată în 10 trepte. Tracţiunea poate fi pe puntea din spate sau integrală (cu un ambreiaj pentru conectarea punţii din faţă şi un demultiplicator). O opţiune este un diferenţial posterior blocabil.
  • Deocamdată doar în cel mai bogat nivel de echipare – Platinum – se oferă sistemul de pilotare semi automatizată Ford BlueCruise. Tehnologia permite conducerea fără mâini pe volan şi doar pe unele secţiuni ale autostrăzilor nord-americane, înregistrate în sistemul de navigaţie, în timp ce şoferul trebuie să monitorizeze în continuare drumul, fiind supravegheat în acest sens de o cameră.
  • Expedition își ridică experiența audio cu sistemul Bang & Olufsen Unleashed, disponibil cu 22 de boxe, inclusiv subwoofer. Niciun alt SUV din clasă nu oferă mai multe difuzoare, împreună cu sunet surround la 360 ​​de grade.
  • Standard au devenit tehnologiile Road Edge Detection, Intersection Assist, Reverse Brake Assist, Evasive Steering Assist şi Active Air Dam. Această nouă caracteristică disponibilă sporeşte aerodinamica şi consumul de combustibil, fiind activată automat la viteze de peste 64 km/h.
  • Opţional este asistentul Pro Trailer Backup Assist 2.0, iar modelul cu tracţiune spate şi cu Heavy-Duty Trailer Tow Package poate tracta acum o remorcă de maxim 4.218 kg, cu 408 kg mai multe decât poate Chevrolet Tahoe cu tracţiune spate şi V8 de 5.3 litri.

În vânzare noul Ford Expedition facelift va apărea în primul trimestru al lui 2022.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/