(video) Premieră mondială: Noile Mercedes-Benz V-Class, EQV şi Vito facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz Vans introduce faceliftul, al doilea de fapt, pentru actuala generaţie V-Class! Se întâmplă la practic zece ani, ZECE, de la momentul lansării modelului în caroserie W447! În paralel a fost actualizat şi modelul Vito.

O nouă generaţie V-Class o vom vedea abia în 2026 şi va fi cel mai probabil pur electrică, pe baza noii platforme VAN.EA (Van Electric Architecture).

Caracteristici cheie:

  • Pe lângă varianta entry-level, de bază, noul V-Class facelift poate fi individualizat prin trei linii/echipări/specificaţii (STYLE, AVANTGARDE și EXCLUSIVE), precum și cu pachetele AMG Line sau Night. De cealaltă parte, Vito este disponibil în trei variante, ca furgonetă, Mixto și Tourer și în trei linii de echipare fiecare (BASE, PRO și SELECT).
    • Ambele maşini sunt disponibile și în trei variante de lungime (compact, lung și extra-lung), în timp ce EQV și eVito în două lungimi. Modelele electrice oferă aproape tot atâtea linii și variante la alegere.
    • Cu o greutate brută a vehiculului de până la 3.2 tone și o sarcină utilă de aproape 1.400 de kilograme, Vito este gigantul din clasa sa. Furgoneta eVito oferă o sarcină utilă maximă de până la aproximativ 1.000 de kilograme.
  • MPV-urile V-Class și EQV pot găzdui până la 8 persoane la cerere. Vito și eVito oferă un volum de încărcare de până la 6.6 m3 ca furgonetă și până la 9 locuri pentru pasageri în varianta Tourer, la cerere.
    • V-Class Marco Polo poate găzdui până la 4 persoane. Există, de asemenea, în acest model suficient spațiu de depozitare pentru îmbrăcăminte, ustensile de gătit și echipamente de agrement, printre altele (detalii despre model vor fi într-un articol dedicat).
    • Doar modelele V-Class şi EQV vin standard cu o a doua uşă laterală glisantă.
    • Cinci culori noi sunt valabile pentru modelele EQV, V-Class, V-Class Marco Polo, Vito şi eVito.
    • Cinci modele noi de jante sunt disponibile pentru modelele non-comerciale şi trei noi pentru cele comerciale.
  • În funcţie de echipament, în cadrul iluminat al noii grile de radiator de pe modelele EQV, V-Class și V-Class Marco Polo există două ghidaje de lumină în spatele benzilor cromate. Lumina este alimentată în fasciculele de fibră de sticlă prin module LED.
    • Faţa maşinii este în general nou dezvoltată, iar V-Class EXCLUSIVE are pentru prima dată şi pe capotă o stea în picior.
    • În spate, bara de protecție și stopurile LED nou proiectate asigură un aspect inconfundabil. Conturul luminilor din spate este întunecat. Acest lucru creează o semnătură luminoasă mai precisă. EQV, V-Class și V-Class Marco Polo au și o nouă bandă cromată cu inscripții Mercedes-Benz în spate.
    • Opţional sau în funcţie de model/echipare sunt disponibile noile faruri MULTIBEAM LED adaptive. Fiecare conţine câte 84 de LED-uri de înaltă performanţă.
      • LED-urile controlabile individual aprind lumina acolo unde este nevoie. Patru unități de control calculează modelul ideal de lumină de 100 de ori pe secundă, folosind informațiile de la camera din spatele parbrizului și de la sistemul de navigație.
  • Bordul maşinilor este caracterizat în primul rând de un panou de instrumente reproiectat, cu un ecran tactil central, noi deflectoare de aer elegante și o nouă generație de volane cu recunoaștere capacitivă a mâinilor luate de pe el. Pentru prima dată, EQV, V-Class și V-Class Marco Polo au două ecrane late de 12.3 inchi.
    • Pentru prima dată, Vito și eVito au sistemul de infotainment MBUX, aducând rețelele digitale de ultimă generație segmentului de furgonete comerciale de dimensiuni medii. Ambele modele au un display central de 10.25 inchi care poate fi operat intuitiv prin atingere. Grupul de instrumente are un afișaj color de 5.5 inchi care arată clar toate informațiile relevante. Poate fi operat convenabil folosind panourile de control tactile de pe noul volan.
    • În sistemul de infotainment MBUX pot fi create până la 7 profiluri direct în vehicul. Preferințele personale, cum ar fi postul de radio preferat și setările implicite, pot fi încărcate în vehicul prin intermediul propriului profil Mercedes me.
    • Cu noul MBUX, posesorii de V-Class Marco Polo, V-Class şi EQV beneficiază de posibile funcții suplimentare precum streaming de muzică, ENERGIZING comfort control și navigaţie cu realitate augmentată.
    • Noua consolă centrală (opțională pentru Vito și eVito) oferă un suport de pahare detașabil, două porturi USB-C și două zone de depozitare deschise. Raftul inferior este disponibil opțional ca suprafață de încărcare inductivă pentru încărcarea fără fir a smartphone-urilor compatibile.
  • Un alt punct culminant din spatele cabinei noilor V-Class şi EQV facelift sunt scaunele de lux din rândul doi. Scaunele, care pot fi comandate opțional, dispun de o funcție de înclinare, masaj spate, aer condiționat, suporturi pentru cap şi picioare, plus o măsuţă rabatabilă. Pasagerii pot alege între trei niveluri de masaj și trei niveluri de aer condiționat. Cotierele au un suport pentru pahare, porturi USB-C şi o tavă integrata pentru smartphone.
    • Cele două MPV-uri au patru scaune individuale confort pe două rânduri în spate, standard. Alternativ, pentru primul rând este disponibilă o banchetă cu trei locuri, cu o pernă din două piese și un spătar din trei piese. Scaunul din dreapta exterior al banchetei cu trei locuri poate fi rabatat înainte sau demontat separat. Întreaga banchetă poate fi, de asemenea, rabatată pentru a face loc pentru bagaje mari. O banchetă similară este disponibilă și ca opțiune pentru al doilea rând de scaune din spate.
  • Printre altele:
    • Iluminarea ambientală opțională pe EQV, V-Class și V-Class Marco Polo oferă 64 de culori care sunt împărțite în 10 teme pentru o atmosferă familiară cu schimbări de lumină atmosferică.
    • Pentru V-Class sunt disponibile acum cinci tipuri de ornament interior, la alegere: aspect lac de pian, aspect lemn de măslin gri închis, aluminiu închis, aluminiu periat și aspect carbon.
    • Suprafața opțională de încărcare inductivă din noua consolă centrală acceptă încărcarea fără fir a smartphone-urilor.
    • Alte caracteristici noi de confort, dintre care unele sunt opționale, includ funcția de pornire FĂRĂ CHEIE, volan încălzit și lumini interioare posterioare noi, cu intensitate redusă pentru un condus confortabil.
    • În plus, frâna de parcare electrică este acum la bord și pentru toate modelele comerciale cu transmisie automată, în funcție de dotare.
    • O altă caracteristică nouă de confort este funcția de pornire KEYLESS. Permite pornirea motorului prin apăsarea unui buton. Toate modelele au o nouă cheie electronică pentru vehicul.
  • Detaliile oricăror modificări aduse motoarelor sau agregatelor electrice nu au fost încă dezvăluite, însă cel mai probabil nici nu s-au schimbat, ori din contra au fost electrificate cele cu ardere internă. Urmează să aflăm.
    • V-Class este acum oferit doar cu un turbodiesel de 2.0 litri și o cutie automată cu nouă trepte, în versiunile V 220 d (163 CP), V 250 d (190 CP) și V 300 d (237 CP), cu tracţiune spate sau integrală. EQV-ul are un singur motor electric (204 CP) pe puntea din față şi două opţiuni de baterie (60 sau 90 kWh).
    • Vito are în prezent un motor diesel de 1.7 litri (102 sau 136 CP) pentru mașinile cu tracțiune față și același motor, însă de 2.0 litri (136-237 CP) pentru versiunile cu tracțiune spate sau tracțiune integrală. În funcţie de motor mai există posibilitatea de a opta pentru o cutie manuală. Modelul eVito electric poate avea un motor cu 116 sau 204 CP.
    • Suspensia pneumatică AIRMATIC este valabilă în continuare pentru V-Class, în timp ce V-Class EXCLUSIVE a primit o suspensie sport.
  • Pentru prima dată, hayonul electric EASY-PACK este disponibil pentru Vito Tourer, Vito Mixto care se înregistrează drept dedicat transportului de pasageri și eVito Tourer pentru încărcare și descărcare comodă.
  • Și mai multe sisteme de siguranță și asistență: un număr mare de funcții de asistență a șoferului sunt disponibile pentru noile autoutilitare de dimensiuni medii, dintre care multe sunt deja standard. În plus, 11 airbaguri vin standard în MPV-urile de pasageri și doar şase în autoutilitarele comerciale care se înregistrează drept dedicate transportului de pasageri.
    • Atractivitatea este completată de sistemele de siguranță și asistență cu funcții suplimentare și parțial dezvoltate în continuare. De exemplu, Asistența la frânare activă include acum un monitor al intersecţiilor și poate, de asemenea, să avertizeze despre vehiculele care trec pe verticală sau care se apropie și despre manevre de depășire periculoase și poate interveni pentru a frâna în caz de urgență și pentru a oferi sprijin la virare.
    • V-Class, EQV şi V-Class Marco Polo vin standard cu: ATTENTION ASSIST, Headlamp Assist cu senzor de ploaie, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Brake Assist with cross-traffic function, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Intelligent Speed Assist şi Park Package
    • Vito şi eVito vin standard cu: ATTENTION ASSIST, Headlight Assist cu senzor de ploaie, cruise control, Active Brake, Assist with cross-traffic function, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Intelligent Speed Assist şi cameră spate.
    • Alte sisteme de asistență la conducere sunt combinate în noul driving assistance package. Conține asistența activă la distanță DISTRONIC cu ajustare a vitezei pe rută și repornire automată extinsă în ambuteiaj, asistență activă la direcție și asistență activă pentru limitarea vitezei.
    • Noul pachet de parcare cu o cameră de 360 de grade este disponibil pentru parcare comodă și rapidă. Oferă vizualizare la 360 de grade a parcării asistate de cameră folosind imagini 3D. Pachetul de parcare include asistență activă la parcare, alertă de trafic transversal în spate, frânare de urgență pentru pietoni și asistență la deplasare din loc.
    • Pachetul de parcare cu camera 360° include si un asistent de manevrare a remorcii în combinație cu un cârlig de remorcare și transmisie automată.

Deocamdată nu s-a anunţat nici când vor ajunge pe piaţă maşinile actualizate.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise