(foto) Un Mercedes S-Class W140 cu motor V12 stă abandonat într-un garaj din Sofia

Un Mercedes S-Class W140 stă abandonat într-un garaj din Sofia, capitala Bulgariei. Şi nu este un simplu S-Class din anii ’90, ci o berlină cu motor V12!

Ce s-a întâmplat cu această maşină nu se cunoaşte exact, însă imaginile făcute publice pe o pagină de Instagram confirmă condiţiile proaste în care se păstrează această legendă. Este posibil ca să aibă şi vreun defect, ori un alt motiv al unei astfel de “conservări” nu este clar.

Amintim că Mercedes-Benz S-Class în caroserie W140 a devenit primul Mercedes care a adoptat primul motor V12 al mărcii, ca un răspuns la apariţia lui BMW 750i/750iL (E32). Are un volum de 6.0 litri şi produce fie 390 CP/570 Nm, fie 410 CP/580 Nm, în dependenţă de model şi anul de producţie. O unitate M 120 preparată de AMG, cu 445 CP/623 Nm nu era oficial disponibilă pentru sedan, ci exclusiv pentru CL şi SL-Class.

Vezi această postare pe Instagram

Abandoned Mercedes-Benz S-class sent in by @roberto_g63. This is a V12 S-class just left to die. #abandoned #abandonedcars #abandonedcar #mercedes #mercedesbenz #sclass #mercedessclass #mercedesbenzsclass #old #car #oldcar #sofia #bulgaria #abandonedinbulgaria #carsofbulgaria #urbex #urbexphotos #urbexeurope #bulgariancars #carsofsofia #v12

O postare distribuită de Abandoned Cars BULGARIA (@abandoned_cars_bg) pe Mar 1, 2020 la 1:50 PST

O altă maşină care costa şi mai costă în prezent o avere, dacă e în stare bună din punct de vedere tehnic şi estetic, este un Maybach 57. Exemplarul este la fel abandonat şi prinde praf într-o parcare de undeva din Turcia, deşi este înmatriculat la fel în Bulgaria.

Automobilul are probleme cel puţin la suspensie, iar reparaţia acesteia nu este deloc ieftină.

Modelul a fost introdus pe piaţă din anul 2002 şi era oferit cu un motor M 285, un V12 twin-turbo de 5.5 litri, special dezvoltat pentru maşinile Maybach. Produce 551 CP şi 900 Nm de cuplu între 2.300 şi 3.000 rpm. Deşi este un sedan de lux destul de greu, poate face 0-97 km/h în 5.1 secunde, ceea ce este încă de invidiat în comparaţie cu unele modele sportive din prezent.

La începutul anului 2008, preţul de start al unui Maybach 57 era în Europa de 341.750 de euro.

Vezi această postare pe Instagram

Abandoned Maybach 57 sent in by @madcex. A dusty Maybach 57 sitting for a long time. #abandonedcars #abandonedcar #abandoned #maybach #57 #maybach57 #old #car #oldcar #sofia #bulgaria #abandonedinbulgaria #carsofbulgaria #carsofsofia #bulgariancars #urbex #urbexphotos #instagram #forgottencars #urbexbulgaria #urbexeurope #urbexworld #cars_abandonded

O postare distribuită de Abandoned Cars BULGARIA (@abandoned_cars_bg) pe Oct 5, 2019 la 8:32 PDT

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Mercedes-Benz S-Class W140 – cum era luxul în anii 90?

(video) Un moldovean stabilit în SUA a ales să-şi personalizeze Mercedes-ul W140 V12 acasă! Iată cum arată maşina

(video) O duzină de BMW-uri Seria 5 E34 noi au fost găsite într-un depozit din Bulgaria

Cmentariile sunt închise