BMW Group și Rimac Technology anunță despre un parteneriat pe termen lung

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group şi Rimac Technology, cu sediul central lângă Zagreb (Croaţia), au anunţat oficial un parteneriat pe termen lung. Obiectivul colaborării este de a dezvolta şi de a produce în comun soluţii inovatoare în domeniul tehnologiei bateriilor de înaltă tensiune pentru automobilele electrice.

Rezultatele vor fi utilizate în viitoarea gamă de produse a BMW Group. Mai exact în generaţiile de modele programate pentru a doua jumătate a deceniului curent!

Rimac Technology Campus
Rimac Technology Campus

Punctele forte şi competenţele celor două companii se completează într-un mod productiv. Strategia de electrificare a BMW Group are ca scop construirea unei poziţii de lider în domeniul mobilităţii electrice premium.

Chiar înainte de a ajunge în 2030, automobilele electrice cu baterii vor reprezenta peste jumătate din vânzările globale de maşini. BMW Group aduce în parteneriat competenţa acumulată de peste 15 ani în baterii şi sisteme de propulsie electrice.

Ca parte integrantă a Rimac Group, Rimac Technology este un furnizor de Nivel 1 specializat în electrificare, în domeniul auto. Portofoliul său constă din pachete de baterii de înaltă tensiune, punţi electrice, precum şi soluţii electronice şi de software. Produsele Rimac Technology sunt proiectate şi fabricante intern pentru a oferi tehnologie avansată cu un grad ridicat de personalizare.

Parteneriatul pe termen lung cu BMW Group este un semn al tranziţiei Rimac Technology de la furnizor de soluţii de înaltă performanţă de nişă la furnizor de Nivel 1 de mare volum. Odată cu creşterea semnificativă a companiei, inclusiv prin deschiderea Campusului Rimac, Rimac Technology este gata să livreze proiecte la scară largă la cele mai înalte standarde auto.

Cel mai mare și mai ambițios proiect pentru Rimac

Ca parte a misiunii sale continue de a împinge limitele tehnologiei EV, Rimac Technology se angajează în următoarea etapă de dezvoltare prin furnizarea unor volume mai mari de sisteme avansate de baterii. Această colaborare cu BMW Group marchează un reper semnificativ pentru Rimac Technology. Asta deoarece reprezintă cel mai mare și mai ambițios proiect pe care compania l-a întreprins până în prezent.

O astfel de dezvoltare necesită înființarea unor linii sofisticate automatizate de producție a bateriilor în campusul Rimac de lângă Zagreb. O parte semnificativă a campusului de 100.000 m2, care se va deschide în acest an, va fi dedicată acestui proiect, subliniind angajamentul companiei față de parteneriatul cu BMW Group.

„Călătoria mea de afaceri a început cu un BMW Seria 3 din 1984 pe care l-am transformat într-un automobil electric în garajul meu la vârsta de 20 de ani, așa că este o simetrie perfectă să colaborez astăzi cu BMW Group. Acest lucru marchează un moment esențial în creșterea Rimac Technology, de la începuturi umile la un parteneriat major pe termen lung cu una dintre cele mai mari mărci auto din lume. Este un semn clar al tranziției tehnologiei Rimac de la furnizor de nișă de înaltă performanță la capacitate de producție de volum mare. Odată cu creșterea neobosită a afacerii noastre, inclusiv deschiderea Rimac Campus, suntem acum pregătiți să livrăm proiecte la scară largă pentru mărcile de top din industria auto.”

Mate Rimac

Cei doi parteneri vor dezvălui mai multe detalii despre forma pe care o va lua legătura strategică, precum şi domeniul şi conţinutul acesteia, într-o etapă ulterioară.

Separat de noua cooperare strategică, BMW Group se pregăteşte pentru introducerea gamei sale Neue Klasse. Primul model îşi va sărbători lansarea pe piaţă în 2025. Sosirea modelelor Neue Klasse va marca, de asemenea, debutul celei de-a şasea generaţii a tehnologiei BMW eDrive, care va aduce un alt salt semnificativ în toate atributele relevante pentru client, cum ar fi autonomia şi timpul de încărcare.

Vezi și: BMW va avea tehnologii software dezvoltate în India împreună cu Tata Technologies

Cmentariile sunt închise