(video) Întrecere virală pe o distanţă de 402 metri: Red Bull RB7 vs Bugatti Chiron

CarWow a organizat o întrecere neobişnuită pe o pistă de aerodrom, una care a devenit de-a dreptul virală şi a fost vizualizată deja de peste 4.6 milioane de oameni în weekend, clasându-se pentru un timp chiar şi pe locul I în topul preferinţelor pe YouTube!

S-a încercat să se afle astfel dacă un Bugatti Chiron de serie poate ţine pasul cu un monopost de Formula 1, dar şi în ce caz îl poate depăşi.

În mod tradițional, competiția a inclus etape cu pornire de pe loc, acceleraţie din mers de la 80 km/h și testul frânelor de la o viteză de aproximativ 161 km/h.

https://youtu.be/mLUTB5TwM4o

Împotriva lui Chiron a fost un scump monopost Red Bull RB7, cel cu ajutorul căruia s-a putut câştiga campionatul de Formula 1 din 2011. Acesta este propulsat de un V8 natural aspirat de 2.4 litri (750 CP) și cântărește doar 650 de kilograme. Celebrul pilot David Coulthard a fost invitat să-l conducă.

De cealaltă parte, ştim că un Bugatti Chiron dispune de un W16 quad-turbo de 8.0 litri (1.500 CP şi 1.600 Nm), însă greutatea-i constituie practic două tone. Chiar şi aşa, conform caracteristicilor dinamice oficiale, poate face 0-100 km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 6.1 secunde şi 0-400 km/h în 32.6 secunde.

Automobilul stradal a putut depăşi monopostul de Formula 1 doar în timpul unei acceleraţii intensive care s-a decis a o extinde pe o distanţă totală de o milă (1.6 km). Viteza sa la ieşire a fost de peste 330 km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/