(video) Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1! Cele mai tari şi amuzante momente din cariera sa

Kimi Raikkonen a anunțat că își va înceta cariera în Formula 1 de la sfârşitul sezonului actual, o decizie în acest sens fiind luată încă din iarna anului trecut! Pilotul finlandez, care a câştigat un titlu mondial în 2007 şi va împlini 42 de ani în octombrie, a debutat în Marele Circ din îndepărtatul 2001 cu echipa Sauber.

Alfa Romeo încă nu și-a confirmat planurile pentru 2022, ambele locuri pentru piloţi fiind vacante, contractele lui Raikkonen şi Giovinazzi expirând în acest an.

După primul an în care şi-a făcut debutul la Sauber, Raikkonen a petrecut următorii cinci la McLaren, înainte de a se muta la Ferrari pentru trei sezoane consecutive. În cadrul acestei echipe a câștigat singurul său titlu mondial, devansându-i pe Lewis Hamilton și Fernando Alonso la cursa finală din Brazilia în 2007.

După o pauză de doi ani când a concurat în raliuri s-a întors în F1 de partea Lotus, pentru două sezoane, după care a revenit la Ferrari pentru alţi cinci ani. Din 2019 şi până în prezent este pilot al echipei Alfa Romeo (Sauber). În acest sezon se află în prezent pe locul 17 în clasamentul piloților, după ce a obținut doar două puncte.

În timpul celor 344 de weekend-uri de Mari Premii în care deja a participat, el a câștigat 21 de curse, a urcat de 103 ori pe podiumuri și a început 18 curse din pole position.

Rămâne neclar cine îl va înlocui la Alfa Romeo, dar se speculează că ar fi vorba despre nume precum Bottas sau Schumacher junior.

Primul său interviu la primul Grand Prix
Momentul faimos din 2007
10 cele mai tari momente din cariera sa
Momente amuzante din cariera sa

Cmentariile sunt închise