(video) Lada lansează Vesta Sportline – cu motor pe care nu l-a avut niciodată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 03.11.2023) A fost publicat prețul recomandat de vânzare cu amănuntul al noii Vesta Sportline. Va fi de la 2.175.900 de ruble, echivalentul a 22.000 de euro.


Compania AvtoVAZ a anunţat “sportcar-ul începătorului” sau cu alte cuvinte Lada Vesta în noua versiune Sportline. Maşina nu vine să înlocuiască Vesta Sport, a cărei producţie a fost pusă pe pauză din martie 2022 din cauza lipsei de componente importante.

Vesta Sportline a fost dezvoltată și cu implicarea diviziei Lada Sport şi va exista nu doar într-o caroserie sedan, ci şi break!

Deocamdată nu au fost date publicității multe informații, dar caracteristicile cheie sunt clare. Sub capotă se află același motor de 1.6 litri pe care îl utilizează şi Granta Sport: produce 118 CP în loc de 106 CP cât poate oferi o Vesta de bază. Se menţionează că AvtoVAZ nu a mai instalat niciodată astfel de motoare pe Vesta. Cutia de viteze este una mecanică în cinci trepte. Avânt tracţiune faţă, sedanul poate face 0-100 km/h în 10.9 secunde, iar break-ul în 11 secunde.

Are o suspensie modificată (care a redus garda la sol), jante originale de 17 inchi cu cinci prezoane în loc de patru, mecanisme de frânare mai performante şi anvelope orientate pentru un condus mai dinamic. La exterior se mai remarcă printr-un bodykit caracteristic, două terminaţii de eşapament, contrast roşu, iar sedanul are şi un spoiler la marginea hayonului. Opţional este un pachet Black ce face negre o serie de elemente cromate, inclusiv inscripții.

Importantă menţiune apropo: în etapa de dezvoltare, mașinile au fost supuse unei serii de teste de laborator și rutiere care acoperă 400.000 de km. Testele în tunelul eolian au confirmat eficacitatea acestui bodykit dezvoltat și distribuția optimă a forţei de ascensiune pe osii. Pe sedan este redusă cu 61%, iar pe break cu 28%.

În habitaclu se găsesc scaune frontale cu suporturile laterale pronunţate, tapiţerie şi cusături de culoare roşie, aplicaţii din metal pe pragurile interioare şi pedale, elemente decorative cu o textură asemănătoare fibrei de carbon, etc. Niciun fel de marcaj la ora 12 pe volan)!

În rest, vin standard aproape toate dotările, căci are la bază echiparea maximă Techno care include panoul de bord digital şi monitorul central vertical de 10.4 inchi cu sistem multimedia de la Yandex, o cameră pentru marșarier, sistem de aer condiționat, un volan și scaune față încălzite, un parbriz încălzit, senzori de parcare spate şi altele.

Prețurile noii Lada Vesta Sportline vor fi publicate în noiembrie. Tot atunci vor începe şi vânzările.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise