(video) Lada Granta Sport s-a reîntors în gamă pentru că ar exista cerere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o pauză de cinci ani, Lada Granta Sport a revenit în gama mărcii ruseşti pentru că ar exista… cerere. Astfel de mașini au fost produse din 2013 până în 2018, dar după anunțarea Granta facelift acest proiect a fost închis, prioritate fiind acordată superiorului Vesta Sport.

Caracteristici cheie:

  • Principalele modificări afectează şasiul şi motorul.
  • Modelul este acum valabil în două tipuri de caroserii: sedan şi liftback.
  • Sub capotă se află un motor de 1.6 litri cu 16 supape, modificat “conform standardelor diviziei Lada Sport”: sistemele sale de admisie și evacuare au fost schimbate, mecanismul de distribuție a gazelor și sistemul de combustibil au fost modificate, iar printre altele a fost pregătit şi implementat un nou firmware pentru unitatea electronică de control. Sistemul de evacuare cu flux direct asigură o rezistență redusă și un sunet sportiv în timpul acceleraţiilor dinamice.
    • Cu toate acestea… puterea maximă de 118 CP/151 Nm este similară cu cea oferită înainte de anul 2018🙄
    • Cutia de viteze e una manuală în cinci trepte.
    • Modelul în ambele caroserii face 0-100 km/h în fix 10 secunde, iar viteza maximă e limitată la 190 de km/h.
  • Spre deosebire de o Granta standard, versiunea Sport are o gardă la sol cu 20 mm mai mică, iar setările sportive ale suspensiei ajută la valorificarea potențialului motorului. Reducerea centrului de greutate permite o viteză maximă mai mare în viraje. Reglarea amortizoarelor asigură un contact stabil al roților cu suprafața drumului și menține confortul în timpul deplasării.
  • Pe Granta Sport sunt montate anvelope moi speciale cu tehnologii testate în motorsport. Anvelopele noi oferă o suprafață de contact mai mare cu drumul și păstrează manevrabilitatea pe asfalt rece și ud. Pe ambele osii mai există jante exclusive de 16 inchi şi frâne cu disc de înaltă eficiență, care permit o decelerare sigură de la viteze mari şi sunt mai puțin predispuse la supraîncălzire.
  • Barele de protecție, pragurile laterale şi buza de pe hayon – toate contribuie la o aerodinamică mai bună. Kitul de caroserie a fost testat în tunel eolian, menţionează AvtoVAZ, care mai notează că acesta permite distribuirea optimă a forței de ascensiune pe osii și reduce coeficientul acesteia cu până la 45%.
  • Interiorul se remarcă prin finisajul contrastant special şi: scaune cu suport lateral accentuat, volanul îmbrăcat în piele şi cu marcaj la ora 12, accente roşii pe ceasurile de bord, imitaţii din fibră de carbon, etc.

Prețul recomandat de vânzare cu amănuntul pentru LADA Granta Sport în caroseria sedan va fi de 1.249.900 de ruble (echivalentul a 12.222 de euro), iar în caroseria liftback – 1.289.900 de ruble. Ambele vin standard cu aer condiționat, scaune şi oglinzi încălzite, ABS, doar două airbaguri frontale, doar cu geamuri frontale acţionate electric, sistem audio și alte dotări.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise