(foto) Premieră în China: Noul Tank 500

O maşină interesantă şi arătoasă şi-a făcut debutul public la Chengdu Motor Show, salon auto internațional care se desfășoară în aceste zile în oraşul chinez cu acelaşi nume. Se numeşte Tank 500 şi este văzut drept un concurent al noului Toyota Land Cruiser 300.

Tank este un brand tânăr al companiei-gigant Great Wall Motor (cea care mai are sub aripă mărcile Haval, Ora, Wey şi GWM Pickup) şi va pune la dispoziţie doar SUV-uri pe bază de şasiuri-cadru cu un design relativ brutal.

În China şi alte ţări din Asia primul său model numit Tank 300 deja se vinde şi în prima jumătate a anului curent şi-a găsit peste 33.000 de clienţi, având un preţ de start de circa 27.000 de dolari.

Iată drept exemplu un review al modelului 300, în care puteţi vedea cum arată şi ce poate

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.878 (cu roata de rezervă opțională 5.070) x 1.934 x 1905 mm.
  • Este primul model de producție care are la bază o nouă platformă modulară cu o poziţionare longitudinală a motorului, cu suspensie frontală independentă şi o punte posterioară solidă.
  • Suspensia îi este pe bază de arcuri, iar în echipare de bază roţile au jante de 18 inci. Garda la sol indicată îi este de 224 mm față cei 206 mm pe care îi oferă Haval H9. Unghiul de atac este de 29.6 grade, cel de degajare – 24 de grade, iar adâncimea maximă a unui vad de apă pe care îl poate trece fără probleme este de 800 mm. 
  • Standard dispune de tracțiune integrală, sistem care cuprinde un ambreiaj electromagnetic pentru conectarea punţii frontale, un demultiplicator și un diferențial blocabil pe puntea posterioară. Opţional este valabil de comandat un diferenţial blocabil şi pe puntea din faţă. Sistemul electronic de control a agregatelor dispune de tocmai 11 moduri de conducere cu diverse setări.
  • Planşa de bord îi este compusă dintr-un monitor de 12.3 inci în spatele volanului cu padele, în timp ce ecranul central măsoară tocmai 14.6 inci. Printre alte dotări şi caracteristici găsite se numără: head-up display, încărcător wireless pentru telefoane, sistem de climatizare automată pentru patru zone, scaune încălzite și ventilate pentru primul şi al doilea rând, un acoperiș panoramic, porturi USB-C, etc.
  • Spre deosebire de acelaşi Haval H9, noul Tank 500 are şi câteva ambiţii premium. De exemplu, poate fi comandat cu o vopsea dublu-ton pentru caroserie, trepte exterioare retractabile electric, tapiţerie din piele naturală, inserţii asemănătoare lemnului, un sistem audio Infinity şi altele.
  • Tank 500 este primul model al companiei, dotat cu noul benzinar V6 de 3.0 litri (6Z30). Are un sistem de injecţie combinată, două turbocompresoare (situate pe părțile laterale ale blocului) și un demaror-generator de 48 V (ceea ce înseamnă că este şi mild hybrid). Produce unitatea 354 CP și 500 Nm (320 Nm fiind disponibili deja la 1.000 rpm). Cutia de viteze este una automată în nouă trepte.

Noul Tank 500 va ajunge iniţial pe piața chineză până la sfârșitul acestui an. Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată.

GALERIE FOTO:
(GWM, autohome.com.cn)

Cmentariile sunt închise