(foto) Opel anunță noul Vivaro-e HYDROGEN cu autonomie dublă față de un Vivaro-e standard

Opel a prezentat un nou vehicul comercial ușor alimentat electric, care va permite mobilitate cu emisii zero pentru clienții care au nevoie de realimentare în câteva minute.

Opel Vivaro-e HYDROGEN este un vehicul electric de tip FCEV plug-in, cu o capacitate de încărcare de până la 6.1 metri cubi (la fel ca versiunile electrice diesel sau cu baterie ale lui Vivaro), care necesită doar trei minute pentru a-l alimenta cu hidrogen, cam în același timp care e necesar pentru realimentare cu diesel sau benzină.

Caracteristici cheie:

  • Este bazat pe modelul Vivaro-e cu două uși laterale glisante.
  • Unitatea de propulsie compactă permite integrarea întregului sistem de celule de combustie (45 kW/61 CP) cu motorul electric existent sub capotă (136 CP/260 Nm).
  • Locul bateriei dintre osii îl ocupă trei rezervoare de hidrogen de 700 bari. Cilindrii din fibră de carbon pot fi umpluți în doar trei minute.
  • Datorită ambalajului inteligent, versiunea BEV devine una FCEV fără modificări ale corpului și fără impact asupra spațiului marfar care poate varia între 5.3 – 6.1 m3 de dependență de lungimea aleasă (M de 4.95 metri și L de 5.3 metri), în timp ce sarcina utilă a crescut până la 1.100 kg.
  • Autonomia i se ridică la peste 450 de km în ciclu WLTP, dublu față de cât poate oferi un Vivaro-e standard cu baterie de 50 kWh!
  • Din cei peste 450 de km autonomie, 50 sunt asigurați de energia stocată într-o baterie litiu-ion totuși prezentă pe mașină. Aceasta stă sub scaunele din față, are o capacitate de 10.5 kWh și se implică în caz de pornire de pe loc sau accelerație intensă.
  • Deoarece bateria acoperă necesarul de energie în astfel de situații, sistemul cu celule de combustie poate funcționa în condiții optime. Bateria mai permite, de asemenea, recuperarea energiei prin frânare regenerativă, în timp ce capacitatea de conectare oferă posibilitatea de a o reîncărca de la un terminal extern, dacă este necesar, nu numai din mers.

Compania intenționează să înceapă livrarea primelor vehicule către clienți din această toamnă. Prețul de start nu a fost anunțat, dar un Vivaro-e costă în Germania minim 42.500 de euro. Vivaro-e HYDROGEN va fi produs de Opel Special Vehicles (OSV) în Rüsselsheim.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/