(video) Legendara mașină de curse rutiere trăiește din nou. RML a reinterpretat modelul Ferrari 250 GT SWB

Compania RML Group, originară din Northamptonshire, Anglia, a prezentat un sportcar făcut în stilul legendarului Ferrari 250. La bază tot un model Ferrari, mai modern, are.

Compania fondată în 1984 este bine-cunoscută în lumea ingineriei auto, dezvoltând mașini de curse, dar și angajându-se în proiecte separate. De exemplu, la comanda Nissan a construit prototipurile Juke-R și Infiniti Q50 Eau Rouge, iar la vremea potrivită s-a implicat și în dezvoltarea modelului de circuit Aston Martin Vulcan.

https://www.youtube.com/watch?v=gxdGVfR19-s

Caracteristici cheie:

  • Noul retro coupe este prima mașină a RML Group, făcută sub marca proprie, numindu-se RML Short Wheelbase. Dezvoltatorii nu ascund faptul că este realizat pe baza modelului Ferrari 250 GT SWB din 1959: aceste forme și proporții încă nu pot fi confundate cu nimic în lume.
  • Proiectul a fost inițiat acum trei ani și s-a decis utilizarea de componente și ansambluri marca Ferrari în locul unora originale.
  • În calitate de donator s-a folosit un Ferrari 550 Maranello din 1996. De la acesta a împrumutat cel puțin motorul V12 de 5.5 litri, cu 485 CP și 568 Nm, cuplat la o cutie mecanică în șase trepte. Și întreg șasiul ar fi fost preluat, deși nu se menționează expres asta.
  • Greutatea uscată estimată a mașinii este de 1.470 kg. Va putea accelera până la 97 de km/h în 4.1 secunde, iar viteza maximă ar trebui să depășească 298 km/h.
  • Caroseria însă este una originală, realizată în întregime din fibră de carbon. Mașina are 4.264 mm în lungime și 1.954 mm în lățime, ceea ce înseamnă că este considerabil mai mare decât un original Ferrari 250 GT SWB.
  • Iar interiorul, după cum promit creatorii, va fi mult mai spațios și mai confortabil pentru doi pasageri care au o statură de cel mult doi metri. Din echipament fac parte scaune reglabil electric, sistem de climatizare automată, sistem multimedia cu navigație, etc.

Primele exemplare sunt promise să fie livrate din al patrulea trimestru al acestui an, iar tirajul va fi de aproximativ 30 de unități. Un preț de start nu a fost anunțat la moment.

[embeddoc url=”https://rmlgroup.com/cdn/uploads/downloads/RML_SWB_Brochure.pdf” viewer=”browser”]

Cmentariile sunt închise