(video) Lexus GXOR demonstrează că niponii pot face şi maşini pentru off-road dacă este necesar

Abrevierea GXOR este o marcă comercială înregistrată de comunitatea de amatori ai SUV-ului Lexus GX 470. Aceasta se descifrează ca GX Offroad, iar site-ul entuziaștilor este dedicat modificării mașinilor cu o varietate de elemente și accesorii dedicate abordării off-road-ului.

Ca un semn de respect pentru fani, producătorul a pregătit o versiune proprie a unui vehicul GXOR, probabil, apelând la sfaturile fanilor înșiși. Rezultatul este o maşină cu echipamente cunoscute pe scară largă în cercurile înguste ale producătorilor.

Vezi şi: (video) No comment: Cel mai absurd vehicul off-road din lume are 10 roţi şi îi aparţine unui şeic arab

Acest Lexus GX este echipat cu o suspensie cu braţe şi blocuri silenţioase originale, amortizoare de şoc Icon cu rezervoare rezistente la lovituri şi anvelope off-road General Tire de dimensiuni 275/70 cu jante F-Sport de 18 inci. Sub praguri au fost montate nişte amplificatoare, iar partea inferioară a SUV-ului este închisă cu protecție la mărime maximă.

Pentru a face față cu condiţiile extreme ale terenurilor din afara asfaltului vin în ajutor noi bare de protecţie, iar cea frontală are integrat un troliu Warn 9.5 XPS. Pe portbagajul expediţional de pe acoperiş au apărut nişte panouri ajutătoare pentru ieşirea din nisip, dar şi două cutii din aluminiu.

În plus, maşina este echipată cu un “candelabru” auxiliar de 50 de inci pe bază de LED-uri, dar și un snorkel. Pentru situaţii excepţionale în care nu se poate ieşi dintr-un blocaj există şi o staţie radio Icon HAM.

Vezi şi: (foto) Premieră în SUA: Lexus GX facelift

În portbagajul maşinii au fost instalate nişte cutii retractabile și un frigider/congelator National Luna alimentat cu energie de un panou solar de 160 W care se găseşte pe acoperiș. Într-un set complet cu maşina mai vine o remorcă Patriot care conţine un aragaz, un rezervor de apă cu o capacitate de 150 de litri, un încălzitor pe bază de gaz şi un cort cu un mecanism servo pentru deschidere şi funcţie de control al acestuia de la distanţă.

Cât costă o astfel de maşină nu s-a anunţat, ştiindu-se doar că o remorcă de acest tip şi cu toate necesarele incluse face 52.000 de dolari. Cu toate cele menţionate modelul nu va apărea în serie, însă în schimb va fi prezent la mai multe evenimente ale comunităţii menţionate.

Vezi şi: (video) Noul Mercedes-Benz GLS este luxos, dar a rămas un off-roader? Iată un răspuns

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/