(video) Lupta pentru titlu e tot mai strânsă! Hamilton a câștigat fără probleme în Qatar

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pilotul britanic Lewis Hamilton, plecat din pole position, a câştigat prima ediţie a Marelui Premiu de Formula 1 al Qatarului, care a avut loc duminică, în nocturnă, pe circuitul de la Losail.

În urma acestei victorii, a şaptea de la debutul acestui sezon şi a 102-a din cariera sa, Hamilton a redus la doar opt puncte diferenţa faţă de liderul clasamentului general al Campionatului Mondial, olandezul Max Verstappen, cu două curse înainte de finalul sezonului.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Vestappen s-a clasat pe locul secund în Qatar, la 25.7 secunde în spatele septuplului campion mondial, după ce a fost retrogradat pe poziţia a şaptea a grilei de start.

Locul al treilea, la 59.4 secunde, a fost ocupat de spaniolul Fernando Alonso (Alpine), dublu campion mondial de Formula 1 (2005, 2006), care a semnat cu această ocazie primul său podium în Marele Circ din ultimii șapte ani!

Lupta dintre Hamilton şi Vestappen pentru titlul mondial în acest sezon va continua peste două săptămâni, la Marele Premiu al Arabiei Saudite, o altă cursă care îşi va face anul acesta debutul în calendarul Formulei 1.

Iată un top 5 actual în clasamentul piloţilor:

  1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull-Honda) – 351,5 puncte
  2. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) – 343,5
  3. Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes) – 203
  4. Sergio Perez (Mexic/Red Bull-Honda) – 190
  5. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) – 153

Iată un top 5 actual în clasamentul pentru Cupa Constructorilor:

  1. Mercedes-AMG – 546,5 puncte
  2. Red Bull-Honda – 541,5
  3. Ferrari – 297,5
  4. McLaren-Mercedes – 258
  5. Alpine-Renault – 137

În ambele se dă o bătălie strânsă atât pentru prima poziţie, cât şi pentru a treia! Până la final de sezon au mai rămas doar două curse!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata