(video) Magna propune o modalitate ușoară de a electrifica maşinile cu şasiu de tip cadru

Compania canadiană Magna International a dezvăluit detaliile unui proiect care a fost anunţat la expoziţia de consumabile CES 2021. Inginerii au găsit o soluţie de electrificare rapidă şi uşoară a tuturor vehiculelor construite pe şasiu de tip cadru, fie ele pickup-uri, SUV-uri sau LCV-uri!

https://www.youtube.com/watch?v=eA36jWvYCnA

Videoclipul postat mai sus explică clar conceptul. Arborele de transmisie și puntea spate clasică sunt îndepărtate din mașină. În schimb, este instalată o osie numită eBeam, conectată la un motor electric și la o baterie. Drept urmare, proprietarul primește o mașină electrificată fără investiții semnificative și practic fără modificări de construcţie.

Desigur, procesul complet fără o revizuire a trenului de rulare nu va putea fi făcut, dar autorii invenției asigură că pe majoritatea şasiurilor componentele se vor putea monta cu o implicare minimă.

Canadienii numesc principalul avantaj al soluţiei lor păstrarea capacității de încărcare și de tractare a maşinii, pentru că acest lucru este fundamental, important pentru posesorii acestora.

Cu eBeam la bord, mașina se poate transforma fie în una hibridă, unde motorul pe benzină pune în mişcare doar roţile frontale, fie în una pur electrică dacă se doreşte. Oferta include opţiuni de 160-335 CP, cu unul sau două propulsoare electrice, transmisii cu una sau două trepte, cu un sistem opţional de vectorizare a tracţiunii, etc.

Magna spune că are deja clienți de la mari companii auto, lucrează cu ei şi va demonstra cum funcționează tehnologia mai târziu în acest an! Cu toate acestea, canadienii nu dau nume şi nu spun de când anume se va începe implementarea acesteia pe maşinile de serie.

Vezi şi: Magna International a propus o ofertă de nerefuzat celor de la Apple

Cmentariile sunt închise