(video) Mai are un potenţial enorm! Din motorul mic al lui Toyota GR Yaris s-au putut stoarce practic 500 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Racheta de buzunar lansată de cei de la Toyota sub forma modelului GR Yaris are din câte se pare un potențial enorm şi încă nedezvăluit!

Un atelier de tuning din Australia a reuşit aproape să-i dubleze puterea cu modificări hardware minime!

Amintim că motorul lui GR Yaris este o unitate turbo G16E-GTS cu trei cilindri complet nouă, care beneficiază de tehnologiile din motorsport pentru a maximiza performanța, şi include printre altele răcire cu piston cu jet multi-ulei, supape de evacuare cu un diametru mai mare și un port de admisie parțial prelucrat.

Cu un volum de 1.618 cm³, produce maxim 261 CP și un cuplu de 360 ​​Nm! Interesant este că modelul în specificaţie japoneză produce 272 CP şi 370 Nm din acelaşi motor!

Compact și ușor, motorul DOHC cu 12 supape este dotat cu un turbo compresor cu rulment cu bile cu o singură defilare și este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, proiectată pentru a se potrivi cu un cuplu ridicat.

Atelierul Powertune Australia a lansat anterior un kit de tuning pentru GR Yaris, care a crescut puterea motorului până la 435 CP. Din câte se pare acest lucru nu ar fi fost suficient, astfel încât au decis să mai încerce să stoarcă ceva.

Data trecută specialiștii au lucrat asupra performanța pompei de combustibil: cea stoc pur și simplu nu a fost capabilă să pompeze mai mult combustibil decât s-ar fi dorit. Ținând cont de instalarea unei astfel de părţi componente mai eficiente, precum și prin reglarea fină a sistemului de distribuție a gazelor, dar şi înlocuirea arcurilor supapelor, s-a reuşit acum înregistrarea a 352.6 kW (479.4 PS) la 7.250 rpm!

Cel mai surprinzător lucru este că motorul în sine, cât şi părţile componente aferente, au rămas cele standard, aici făcându-se referire la blocul motorului, bielele, pistoanele, garniturile, arborii cu came și așa mai departe.

Acum imaginați-vă ce putere s-ar putea obţine dacă s-ar face înlocuiri şi modificări mai aprofundate + folosire de benzină cu cifră octanică mai mare sau etanol!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/