(video) Max Verstappen a câștigat fără probleme Marele Premiu al Stiriei

Max Verstappen a câștigat, acasă la Red Bull, Marele Premiu al Siriei, după o cursă perfectă chiar de la start. Plecat din pole-position, olandezul i-a făcut fericiți pe coechipierii săi, care au înaintat și mai mult în clasamentul constructorilor.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=tr4gf_iae20

Verstappen a pilotat perfect și a fost prea rapid pentru Hamilton. Septuplul campion mondial s-a ținut scai de olandez, însă distanța a fost totuși una mare, mai ales după penultimul tur, când britanicul a constatat că era imposibil să-l mai ajungă din urmă pe Max. Astfel, a intrat la boxe și a pus pneuri soft pentru a forța obținerea punctului-bonus, acordat pentru record pe tur.

Mutarea a fost una câștigătoare, iar astfel, Hamilton a scos tot ce s-a putut de la cursă. Pe locul 3 s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, care a plecat de pe 5, din cauza unei penalizări de trei locuri.

Mai este de notat un incident chiar din primul tur, după primele viraje, când au fost implicate patru mașini, iar Gasly a fost nevoit să abandoneze după asta. Pe lângă Gasly, a mai părăsit cursa și George Russell, în turul 39, acestea fiind singurele două abandonuri.

Pentru Verstappen a fost a patra victorie a sezonului și a 14-a din carieră. Olandezul de 23 de ani are deja patru succese în acest sezon, față de trei ale lui Hamilton. Astfel, pilotul de la Red Bull este noul lider al clasamentului, cu 18 puncte peste britanic, însă până la finele sezonului mai sunt 15 curse şi situaţia s-ar putea schimba foarte uşor.

Pe locul 4 a finisat colegul lui Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, iar pe 5 a fost surpriza Lando Norris de la Mclaren. Piloții Ferrari, Sainz și Leclerc, au terminat pe 6 și 7, cu mențiunea că Leclerc a fost desemnat cel mai bun pilor al cursei, după ce a recuperat perfect și a încheiat nesperat de bine.

La constructori, pe primul loc se află Red Bull-Honda cu 252 de puncte, urmată de Mercedes, cu 212 puncte şi McLaren cu 120!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/