(video) Max Verstappen a câștigat la limită în Australia după o cursă întreruptă de trei ori! Vezi toate incidentele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cine s-a trezit de dimineaţă a putut urmări a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1! Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Australiei cu pornire din pole position, însă neobişnuitul cursei a fost nu în una sau două, ci cele tocmai trei întreruperi generate de accidente şi acroşaje.

Şi deja după cum e tradiţia, Fernando Alonso a urcat din nou pe podium!🙂

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen a obţinut prima sa victorie pe circuitul Albert Park şi a doua din acest sezon, într-o cursă care a suferit două întreruperi în ultimele trei tururi!

Monegascul Charles Leclerc a abandonat în al treilea viraj în urma unei ieşiri în decor, în timp ce coechipierul său spaniol Carlos Sainz a fost penalizat cu cinci secunde după ce a provocat o ieşire de pe pistă a lui Alonso cu două tururi înainte de final. Astfel, Sainz a fost retrogradat de pe locul 4 pe 12 şi echipare sa nu a obţinut niciun punct în această cursă.

O altă perdantă a zilei a fost echipa Alpine, care şi-a văzut cei doi piloţi Pierre Gasly şi Esteban Ocon ciocnindu-se la puţin timp după al treilea start, după ce plecaseră de pe poziţiile cinci şi, respectiv, 10.

Cursa a fost întreruptă de trei ori, după accidentele lui Alexander Albon în turul 7, a lui Kevin Magnussen în turul 53 şi a celor doi francezi în turul 57. Piloţii şi spectatorii au avut deci dreptul la trei starturi pe grilă, în timp ce ultimul tur al cursei a fost efectuat în spatele maşinii de securitate, aceasta fiind a cincea sa ieşire pe circuitul stradal!

Ar mai fi de notat ceva: echipa Aston Martin a depăşit în clasamentul constructorilor Mercedes-AMG! Ăsta da start de sezon!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise