(foto) Noul Tiguan X, varianta coupe a lui Tiguan facelift, deconspirat

(update 22.07.2020) Primele imagini cu varianta coupe a noului Tiguan facelift au apărut în baza de date a Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, instituția care se ocupă de certificarea maşinilor noi care apar pe piaţa locală.

Aşa cum s-a vehiculat şi anterior, maşina se numeşte Tiguan X, similar modelelor Teramont X şi Tayron X care la fel sunt nişte SUV-uri coupe.

FOTO: autohome.com.cn

De un Tiguan obişnuit se deosebeşte prin forma acoperişului şi cea a posteriorului, ambele fiind elemente originale. Hayonul conţine pe el o parte din stopuri, dar şi bara de lumină care le conectează.

Bara de protecţie posterioară conţine un pseudo difuzor, nişte terminaţii de eşapament false, dar şi o bandă reflectorizantă care se întinde pe toată lăţimea sa, elemente caracteristice posibil doar pachetului R Line.

Împreună cu fotografiile au apărut și unele caracteristici. Și aici este un fapt curios, după cum am notat şi anterior: Tiguan X se bazează pe un crossoverul cu ampatament alungit, care în Europa se numește Tiguan Allspace sau Tiguan L în China! Ampatamentul îi măsoară 2.791 mm în loc de 2.677 mm.

Și datorită consolei spate extinse, Tiguan X devine cel mai lung din familie: 4.764 mm vs 4.701 mm cât are Allspace vs 4.486 mm cât are un Tiguan de bază. Înălțimea însă i-a fost redusă puţin: 1.628 vs 1.673 mm.

FOTO: autohome.com.cn

Sub capotă, pentru piaţa chineză, va avea doar un benzinar TSI de 2.0 litri, în versiune cu 186 sau 220 CP. Premiera maşinii este aşteptată mai târziu în acest an. Dacă va exista şi într-o specificaţie europeană cumva, este sub semnul întrebării.


(14.05.2020) Noul VW Tiguan Coupe a fost surprins pe drumurile publice

Prototipul pre-serie a noului Volkswagen Tiguan Coupe a apărut pe drumurile publice cu o cantitate infimă de părţi camuflate ale corpului.

Interesant este că Volkswagen ar avea de gând să-l lanseze după prezentarea modelului facelift, care ar trebui să aibă loc în curând, în loc să o facă odată cu noua generaţie.

Corpul mașinii este parțial unificat cu cel al crossoverului pe care îl cunoaştem: comune vor fi aripile, capota, portierele faţă şi parbrizul. Însă, începând de la elementele de pe montanţii centrali şi tot ce se află în a doua jumătate a maşinii, totul va fi complet original. Retuşate vor mai fi barele de protecţie şi grila radiatorului.

Iar reieşind din denumire, care ar putea avea altă formă finală (gen Tiguan L Coupe sau Tiguan X), modelul în cauză se remarcă printr-un acoperiş lăsat pe spate şi o uşă a portbagajului care este una cu luneta, în stilul autoturismelor liftback.

Noutatea este creată special pentru piața din China, acolo unde încep să câştige popularitate maşini cu o astfel de caroserie. Însă nu se exclude să apară şi în alte ţări, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Tiguan Allspace.

Producția noului SUV coupe pentru piaţa din China va fi amenajată la întreprinderea comună SAIC-VW. Un alt lucru interesant este că acest Tiguan Coupe nu a fost făcut pe baza unui Tiguan standard, ci pe baza versiunii cu ampatament alungit – Tiguan L!

https://autoblog.md/foto-vw-anunta-primul-teaser-al-lui-tiguan-facelift-impreuna-cu-un-nou-record-de-productie/

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise