(video) Max Verstappen a câştigat și Marele Premiu cu show de prezentare în stil Hunger Games

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen, care avea asigurat un al treilea titlu de campion mondial, a câştigat, sâmbătă seara Marele Premiu de Formula 1 din Las Vegas, obţinând a 18-a victorie în 21 de curse în acest sezon. Competiţia pe circuit stradal a putut fi urmărită şi din Republica Moldova începând cu ora 8:00 a zilei de duminică.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

La marea revenire a Formulei 1 în oraşul cazinourilor, la 41 de ani după Grand Prix-urile de la Caesars Palace, Verstappen a fost cronometrat pe circuitul Motor Speedway, după 309,930 km parcurşi în 50 de tururi, cu timpul de 1h 29 min. 08 sec. 289/1000, devansându-i pe Charles Leclerc şi Sergio Perez, mexicanul fiind întrecut de monegasc chiar în ultimul tur.

Plecat din pole position, Leclerc a fost dublat din primul viraj de Verstappen graţie unei manevre considerată periculoasă, fiind sancţionat ulterior cu 5 secunde de către comisarii cursei. Revenit în fruntea cursei în turul 16, Leclerc a cedat apoi definitiv conducerea olandezului în turul 37.

„Viva Las Vegas”, a cântat Verstappen în casca sa radio după ce a trecut linia de sosire sub drapelul în carouri fluturat de cântăreţul Justin Bieber.

A rămas în calendar un ultim Grand Prix, cel din Abu Dhabi, care va fi decisiv pentru stabilirea câștigătorului locului secund în Clasamentul Constructorilor. Mercedes-AMG are acum 392 de puncte, iar Ferrari – 388. 

Cmentariile sunt închise