(video) Mesajul unei şoferiţe din Chişinău: “Dacă străzile nu sunt aglomerate, nu e motiv să goniți ca la curse auto”

0

O nouă săptămână a început pentru toţi locuitorii din Republica Moldova, însă nimic nu s-a schimbat în năravul unor şoferi. Cum obișnuiau să conducă automobile într-un mod neadecvat, continuă aşa să o facă, impunându-şi propriile reguli. În contextul situaţiei şi a stării de urgenţă instituite în ţară, o şoferiţă vine cu un mesaj la adresa unor astfel de oameni, după ce s-a confruntat în această dimineaţă cu un moment periculos.

Circulând pe strada Mitropolit Bănulescu Bodoni, la intersecţia cu strada 31 August 1989, a fost foarte aproape să intre în contact lateral cu un taximetru care fusese accelerat de-a binelea. Câteva fracţiuni de secundă ar fi făcut diferenţa în cel mai rău caz, însă a avut noroc să-l vadă din timp şi să frâneze. Imaginile arată clar că taximetristul a ignorat indicatorul cedează trecerea şi nici nu s-ar fi asigurat de traversarea intersecţiei în siguranţă.

În contextul celor întâmplate, femeia a venit cu un mesaj important, valabil pentru toţi conducătorii auto în această perioadă de criză: “Dacă nu ne poate omorî COVID-19, ne poate ajuta acest șofer…. În acest context, un scurt apel: dacă străzile nu sunt atât de aglomerate, nu e motiv să goniți precum a-ți fi la o cursă auto”. A mai menţionat la fel că taximetristul nu purtase mască şi mănuşi, deşi e obligat prin lege să respecte măsuri de profilaxie.

Că tot este vorba de situaţii periculoase care au avut loc de la o luni prin Chişinău, când traficul nu este aglomerat, iată ce s-a întâmplat şi pe strada Ismail:

De notat este şi un accident care deja s-a produs pe str. Uzinelor. Martorul a declarat: “Lume, unde vă grăbiți?”

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata