Leapmotor vine în Europa mai ușor, cu ajutorul Stellantis care a devenit acționar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Stellantis NV și Leapmotor au anunțat că Stellantis intenționează să investească circa 1.5 miliarde de euro pentru a achiziționa aproximativ 20% din acțiunile Leapmotor. Acordul subliniază, de asemenea, formarea Leapmotor International, o întreprindere mixtă condusă de Stellantis (având 51% din acțiuni), care are drepturi exclusive pentru exportul și vânzarea, precum și pentru fabricarea produselor Leapmotor în afara Chinei.

Aceasta va fi prima relație globală din industrie între un producător auto de top și un OEM NEV pure-play chinez.

Parteneriatul își propune să stimuleze și mai mult vânzările Leapmotor în China, cea mai mare piață din lume, valorificând în același timp prezența comercială globală stabilită a Stellantis pentru a accelera semnificativ vânzările mărcii Leapmotor în alte regiuni, începând cu Europa!

Stellantis, la rândul său, intenționează să valorifice ecosistemul EV extrem de inovator și rentabil al Leapmotor din China pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor sale de electrificare Dare Forward 2030, cu posibilitatea de a explora în continuare sinergiile reciproc avantajoase. Întreprinderea comună planifică să înceapă livrările de produse în a doua jumătate a anului 2024.

Cele două companii consideră că oferta de produse EV a Leapmotor este complementară cu tehnologia actuală Stellantis și portofoliul de mărci emblematice și vor aduce soluții de mobilitate mai accesibile clienților globali. Stellantis va avea două locuri în Consiliul de Administrație al Leapmotor și va numi CEO-ul Leapmotor International.

„Pe măsură ce se desfășoară consolidarea în rândul start-up-urilor capabile de vehicule electrice din China, devine din ce în ce mai evident că o mână de jucători eficienți și agili de EV din noua generație, precum Leapmotor, vor ajunge să domine segmentele principale din China. Considerăm că este momentul perfect să luăm un rol de lider în susținerea planurilor de expansiune globală ale Leapmotor, unul dintre cei mai impresionanți jucători de vehicule electrice noi, care are o mentalitate antreprenorială și tehnologică similară cu a noastră. Prin această investiție strategică, putem aborda un spațiu alb în modelul nostru de afaceri și putem beneficia de competitivitatea Leapmotor atât în ​​China, cât și în străinătate. Vreau să-i mulțumesc domnului Zhu Jiangming și echipelor din ambele părți ale marilor noastre companii pentru conducerea și colaborarea lor în crearea acestei noi oportunități pentru noi doi.”

Carlos Tavares, CEO Stellantis

„Astăzi este o piatră de hotar mare în istoria Leapmotor și sunt încântat să asist la acest moment împreună cu domnul Tavares și echipa sa. Dezvoltat cu capacitățile noastre interne de tehnologie completă, Leapmotor aduce pe piață cele mai bune produse EV din clasă într-un mod competitiv la capitolul prețuri. Credem în parteneriate câștig-câștig formate de jucători puternici într-un mediu cu evoluție rapidă. Lucrând cu Stellantis, vom continua să fim inovatori și creativi în tehnologie și sinergii de afaceri și vom aduce mașinile Leapmotor EV pe piața globală.”

Zhu Jiangming, fondator și CEO al Leapmotor

Axat pe piața de gamă medie până la înaltă, fiind cel mai mare și cu cea mai rapidă creștere în segment din China, Leapmotor a livrat aproximativ 111.000 de automobile de tip NEV în 2022, plasându-l pe primul nivel printre producătorii auto pure-play NEV din China. În următorii trei ani, planul de produse Leapmotor este de așteptat să acopere întreaga gamă de segmente A până la E, bazată pe o arhitectură tehnică cu trei platforme extrem de scalabile, cu sisteme de propulsie pe bază de baterii și de tip Range Extender EV.

Leapmotor a fost prima companie de vehicule electrice pure-play din lume care a implementat tehnologia Cell-to-Chassis la scară largă, iar noua arhitectură electrică și electronică Leap 3.0, centralizat controlată, realizează o colaborare perfectă și eficientă în cadrul componentelor de bază a vehiculelor electrice inteligente. Modelul său unic de integrare verticală maximizează scalabilitatea, permițând Leapmotor să răspundă rapid nevoilor clienților.

În prezent are lansate trei vehicule electrice, iar în luna septembrie a arătat în cadrul IAA MOBILITY 2023 din München prototipul noului model C10, prin care va porni în călătoria sa de globalizare.

Curios este că tranzacţia vine după un acord anunţat vara între mărcile Volkswagen şi Xpeng, dar și Audi-SAIC, ceea ce indică o nouă eră a alianţelor auto în China şi reflectă modul în care statul asiatic se afirmă ca un centru global pentru tehnologia EV.

Cmentariile sunt închise