in , ,

(video) MINI anunţă ediţia specială Collection pentru primul său electromobil

Din martie 2021, MINI Cooper SE va aduce şi mai multă plăcere a condusului în universul mobilităţii electrice datorită accentelor proaspete de design şi noilor echipamente. Noua MINI Electric Collection creează cu adevărat scena pentru primul model full electric al mărcii premium britanice.

Ediţia specială combină aspectele vizuale dezvoltate pentru modelele MINI Hatch şi Cabriolet, precum partea frontală reproiectată şi acoperişul Multitone, cu caracteristici de design exclusive pentru exterior şi interior, precum şi detalii de echipare de înaltă calitate.

Caracteristici cheie:

  • Acum, un limbaj de design redus asigură că farurile rotunde şi grila hexagonală a radiatorului sunt accentuate şi mai clar ca dotări tipice de design ale părţii frontale a MINI Cooper SE. Seria de echipamente a modelelor ediţie include finisajul exterior Island Blue metalizat, disponibil în premieră pentru MINI Cooper SE! Alternativ este disponibilă noua variantă de culoare Rooftop Grey metalizat.
  • MINI Electric Collection include şi acoperişul Multitone, care este unic în mediul concurenţial al MINI. Cu ajutorul unei noi tehnici de vopsire, fabrica MINI din Oxford a creat un gradient de culoare fascinant, de la San Marino Blue, trecând prin Pearly Aqua, până la Jet Black, extinzându-se de la cadrul parbrizului spre spate.
  • Capota şi dungile laterale cu design exclusiv contribuie şi ele la aspectul expresiv al maşinii şi, cu gradientul subtil de culoare, completează elegant acoperişul Multitone.
  • Capacele negre ale oglinzilor exterioare, jantele de 17 inci din aliaj uşor, cu design MINI Electric Collection Spoke şi elementele exterioare Piano Black lucios, ce includ contururile grilei, ale farurilor şi ale stopurilor, logourile MINI, inscripționarea modelului din spate, mânerele uşilor şi hublourile laterale, completează aspectul sportiv.
  • În plus, MINI Electric Collection este echipat faruri LED adaptive, ce includ funcţie matrix pentru faza lungă, decoraţiuni ale pragurilor uşilor cu logo MINI Electric imprimat, scaune sport în combinaţie de stofă şi piele în Light Grey, suprafeţe de interior nou proiectate în finisaj MINI Yours Aluminium şi o tapiţerie a plafonului de culoare antracit. Caracterul premium rafinat al interiorului este sporit şi de volanul sport din piele cu finisaj Nappa, care are şi un logo MINI Electric.
  • Livrarea spontană a puterii motorului electric de 184 CP, configurarea şasiului specifică modelului şi centrul de greutate scăzut permit MINI Cooper SE să ofere agilitate MINI distinctivă. Bateria litiu-ion de înaltă tensiune, localizată jos în podeaua automobilului, permite o autonomie cuprinsă între 203-234 de km, după cum s-a calculat în ciclul de testare WLTP.
  • Pachetele de echipamente recent compilate în domeniul confortului, conectivităţii şi asistenţei condusului sunt disponibile şi opţional pentru modelul ediţie MINI Cooper SE. Încălzirea volanului este oferită în premieră pentru a spori confortul pe vreme rece! Echipamentul standard al MINI Cooper SE include pachetul Connected Navigation. Pachetul Connected Navigation Plus include Head-Up Display, telefonie cu încărcare wireless, serviciu concierge şi funcţii MINI Connected XL.
  • Noul avertisment de părăsire a benzii face parte din pachetul de asistare a condusului şi avertizează conducătorul cu privire la riscul părăsirii accidentale a benzii prin vibraţii ale volanului.
  • Noul pachet Driver Assistance Plus include cruise control activ, care acum dispune în premieră pentru marcă de funcţie Stop&Go. Acest lucru permite sistemului să încetinească MINI Cooper SE până la oprire completă, dacă este necesar. Apoi nu este nevoie decât de o scurtă apăsare a accelerației pentru a repune maşina în mişcare şi pentru a continua utilizarea controlului automat al vitezei şi distanţei.

Din păcate, noul MINI Cooper SE încă nu este disponibil de comandat în Republica Moldova, însă iată în România este posibil (de la 33.261 de euro cu TVA inclus şi fără posibile subvenţii de la stat). MINI Electric Collection va fi disponibil ca un pachet cu preţul de 3.131 de euro cu TVA.

GALERIE FOTO: