(video) Minim şase parbrize sparte pe un drum reparat recent în raionul Criuleni. Autorităţile spun că şoferii sunt singuri vinovaţi

O porțiune de drum, reparată recent, care unește mai multe sate din raionul Criuleni, le dă mari bătăi de cap șoferilor. Aceștia se plâng că se trezesc cu parbrizurile sparte din cauza bucăților de asfalt, proaspăt turnat.

Poliția a înregistrat deja șase astfel de plângeri, dar spune că nu e de competența sa, ci a Administrației de Stat a Drumurilor. La rândul său, instituția dă vina pe conducătorii auto, că nu ar respecta limita de viteză afişată pe indicatoare.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, porțiunea renovată are o lungime de circa 34 km. Din proiect mai fac parte două sectoare de drum din Călărași și traseul Chișinău-Hîncești-Basarabeasca. În total, pentru aceste lucrări de reparație, din bugetul de stat au fost alocate peste 23 de milioane de lei.

Într-un comunicat de presă emis de curând, ASD menţionează că până la data de 21.07.2020, antreprenorul a executat lucrări de aplicare a tratamentului bituminos pe drumul R4 sectorul km 33.7 – km 9.00, iar în perioada următoare se vor executata lucrări pe drumul R4 sectorul km 9.00 – km 0.0. Pe sectoarele în lucru, șantierul este echipat cu indicatoarele rutiere specifice lucrărilor date.

De asemenea se notează că pe drumul R4, sectorul km 33.7 – km 9.0, unde tratamentul bituminos a fost aplicat, există riscul prezenței pe drum a agregatelor nefixate, un proces specific lucrărilor date, însă problemele pe care le întâmpină conducătorii auto, se datorează nerespectării distanței minime între autovehicule și a regimului de viteză specificat de indicatoarele rutiere prezente pe șantier.

https://autoblog.md/video-igor-dodon-amenintare-directa-catre-drumari-va-rupem-capul/

Cmentariile sunt închise