(video) MP de Formula 1 al Olandei, întrerupt cu şapte tururi înainte de final, însă Max oricum l-a câştigat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Olandezul Max Verstappen, plecat din pole position acasă, a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, pe circuitul de la Zandvoort, reuşind a noua sa victorie în acest sezon, egalând recordul germanului Sebastian Vettel din anul 2013.

Max Verstappen a fost urmat pe podium de spaniolul Fernando Alonso şi francezul Pierre Gasly.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Olandezul, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, pe locul secund fiind coechipierul său mexican Sergio Perez, care a ocupat locul patru duminică. Sergio Perez fusese iniţial pe locul trei în MP al Olandei, însă a coborât o poziţie din cauza unei penalizări de 5 secunde.

Verstappen a egalat recordul de nouă succese consecutive în acest sezon, stabilit în 2013 de Sebastian Vettel, care concurase atunci tot pentru Red Bull.

Ar mai fi de menţionat că Marele Premiu de Formula 1 al Olandei fusese întrerupt cu şapte tururi înainte de final printr-un Red Flag, după ce o ploaie bruscă şi violentă a provocat numeroase ieşiri de pe pistă, obligându-i pe organizatori la oprirea cursei pentru a degaja maşinile avariate de pe circuitul Zandvoort.

Într-un final, Verstappen s-a impus pentru a treia oară consecutiv în această cursă şi are 138 de puncte mai mult decât Perez în clasamentul piloţilor, fiind tot mai aproape de al treilea său titlu consecutiv. Olandezul are 11 succese în 2023 şi 46 de la începutul carierei.

Echipa sa Red Bull are 14 victorii la rând, 13 dintre acestea în actualul sezon.

Cmentariile sunt închise