(video) CES 2022: Premieră – Noul Chrysler Airflow Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca auto Chrysler nu e moartă, încă nu. Chiar dacă nu s-a auzit prea multe despre aceasta în ultimii ani şi nu şi-a bucurat fanii cu premiere, compania se află pe linia de plutire şi chiar planifică să revină la o activitate normală.

În cadrul expoziţiei CES 2022, care a început astăzi în Las Vegas, a fost prezentat în format fizic conceptul AirFlow. Ale sale soluţii tehnologice şi design vor alimenta viitorul mărcii.

Chrysler a anunțat, de asemenea, că transformarea mărcii va include lansarea primului său vehicul electric cu baterie (BEV) până în 2025 și o viitoare linie de vehicule Chrysler complet electrice.

Caracteristici cheie:

  • Designul sculptural și expresiv al conceptului Chrysler Airflow prevede următoarea generație de transport premium și experiență pentru utilizator. Conceptul prezintă o proporție de design dinamic, cu o înălțime redusă de rulare și o linie de acoperiș raționalizată, în două tonuri, care realizează un profil elegant, dar atletic, în timp ce îi mărește autonomia. Ampatamentul lung și ecartamentul lat, împreună cu roțile și anvelopele mari de 22 inci, sunt accentuate vizual prin culoarea Celestial Blue.
  • Plimbarea silențioasă susține armonios estetica designului elegant, cu expresia dramatică a conceptului completată de culoarea caroseriei Arctic White, care transmite un sentiment de calm și seninătate. În față, Airflow își anunță estetica electrică cu logoul sub formă de aripi, legat de o grilă transversală/lamă de lumină iluminată cu LED-uri de cristal. Posterior are pe toată lăţimea o bandă luminoasă pe bază de crystal LED. Blocurile optice oferă iluminare de bun venit, de plecare și animată, inclusiv un semn unic care arată că vehiculul se încarcă.
  • Interiorul modern și spațios este, de asemenea, accentuat de o paletă de culori ușoare și liniștitoare, evocând o zonă de lounge deschisă și aerisit, care oferă un spațiu confortabil între casă și serviciu. Tehnologia este integrată perfect în interior sub formă de sculpturi din sticlă închisă la culoare. Zona centrală de control integrează comenzile climatice individualizate lângă fantele de aer în formă de C. Scaunele îmbrăcate în piele moale ajută la obținerea unei atmosfere mai ușoare și mai lină. Materialele, inclusiv pielea tăbăcită vegetal, precum și covorașele, țesăturile și mochetele din materiale reciclate, imaginează un viitor de design durabil. Iluminarea funcțională și ambientală ajută șoferul și pasagerii să creeze un sanctuar interior personalizat, sporit de acoperișul panoramic.
  • Conceptul Chrysler Airflow reinventează experiența clientului prin integrarea platformei STLA Brain și STLA SmartCockpit pentru a oferi conectivitate perfectă pentru a transforma experiența șoferului și pasagerilor. Conceptul creează un hub conectat care aduce stilul de viață digital al consumatorului în vehicul, folosind tehnologie avansată pentru a crea un spațiu personalizat pentru fiecare ocupant.
  • STLA Brain este o arhitectură electrică/electronică/software complet capabilă de actualizări OTA, cu 30 de module abordate față de 10 în prezent, ceea ce o face extrem de flexibilă. Este o arhitectură orientată spre servicii complet integrate în cloud care conectează unitățile electronice de control din interiorul vehiculului cu un calculator central de înaltă performanță (HPC) al vehiculului printr-o magistrală de date de mare viteză. Rupe legătura actuală dintre generațiile de hardware și software, permițând dezvoltatorilor de software să creeze și să actualizeze rapid funcții și servicii fără a aștepta lansarea unui nou hardware. Actualizările OTA reduc dramatic costurile atât pentru clienți, cât și pentru grupul Stellantis, simplifică întreținerea pentru utilizator și susțin valorile reziduale ale vehiculului.
  • STLA SmartCockpit, construit pe baza STLA Brain, se va integra perfect cu viețile digitale ale ocupanților vehiculelor pentru a crea un al treilea spațiu de locuit personalizat. Studiile arată că clienții își petrec în medie patru ani din viață în vehiculele lor, iar acest lucru este în creștere. STLA SmartCockpit, dezvoltat de întreprinderea comună Mobile Drive a Stellantis și Foxconn, oferă aplicații bazate pe inteligență artificială, cum ar fi navigaţia, asistența vocală, piața de comerț electronic și servicii de plată.
  • Conceptul de flux de aer unifică aceste tehnologii avansate, comunicând prin vizualizare avansată și interacțiune atentă. Experiența utilizatorului folosește grafică cu mai multe straturi, cu contrast ridicat și detalii atente pentru a oferi un aspect curat, sofisticat, care este sigur, ușor de utilizat și ușor de înțeles. Folosind un format bazat pe meniu, ecranele din interiorul Airflow pot fi personalizate, simplificate și grupate în funcție de persoane și interese. Informațiile de pe ecrane pot fi partajate tuturor pasagerilor prin glisare. 
  • Fiecare ecran este un spațiu personalizat pentru a accesa lumea digitală prin divertisment conectat, aplicații și descărcări. Fiecare scaun are, de asemenea, o cameră încorporată, permițând ocupanților să participe la o conferinţă de grup prin apel video din confortul cabinei. Actualizările over-the-air (OTA) mențin serviciile Airflow Concept actuale și permit pasagerilor să adauge rapid și ușor funcții noi și inovatoare. Acest lucru menține funcțional vehiculul proaspăt, interesant și capabil, îmbunătățind experiența generală de proprietar.
  • Conceptul Chrysler Airflow mai este echipat cu arhitectura STLA AutoDrive dezvoltată în comun cu BMW, care oferă capabilități de conducere autonomă de nivel 3, fiind de asemenea actualizată prin OTA.
  • Conceptul are tracțiune integrală și este alimentat de două motoare electrice (EDM) a câte 150 kW (204 CP). Se menţionează că se suportă şi motoare electrice mai performante. Bateria este proiectată pentru a înregistra o autonomie de 563-643 km.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/