(video) München 2021: Premieră – Noul BMW Motorrad Vision AMBY

Şi ultimul concept prezentat de BMW la Salonul Auto Internaţional de la München, dintr-un total de cinci, este BMW Motorrad Vision AMBY. El este menit să demonstreze un nou concept de vehicul, cu autonomie de peste 100 km, care ar putea fi poziţionat în viitorul nu prea îndepărtat între o bicicletă şi o motocicletă tradiţională.

Caracteristici cheie:

  • Amintim că AMBY este un neologism pentru mobilitate adaptivă.
  • Ca şi BMW i Vision AMBY, BMW Motorrad Vision AMBY este alimentat electric şi dispune de trei niveluri de viteză pentru diferite tipuri de drumuri. Propulsia permite până la 25 km/h pe traseele de biciclete, până la 45 km/h pe drumurile din interiorul oraşului şi până la o viteză maximă de 60 km/h pe drumurile cu mai multe benzi şi în afara oraşului.
  • O cască, plăcuţe de înmatriculare şi permisul de conducere corespunzător sunt necesare pentru a putea călători cu viteze mai mari!
  • În timp ce BMW i Vision AMBY ca pedelec de mare viteză necesită pedalare constantă pentru a beneficia de asistenţă de la propulsia electrică, BMW Motorrad Vision AMBY este accelerat folosind mânerul de pe ghidon şi are suporturi pentru picioare în loc de pedale, aşa cum este tipic unei motociclete.
  • Modurile disponibile pentru pilot sunt stocate în aplicaţia de pe smartphone-ul care se conectează la respectivul vision vehicle AMBY.
  • Este posibilă selectarea manuală a nivelului de viteză, la fel şi detectarea drumului prin intermediul tehnologiei de geo-restricţionare, permiţând astfel reglarea automată a vitezei maxime. Deoarece în prezent nu există niciun temei juridic pentru un astfel de vehicul cu un concept de viteză modular, ideea din spatele vision vehicles AMBY este de a solicita legislaţie care să permită acest tip de setare.
  • BMW Motorrad Vision AMBY sfidează toate categoriile existente: asemănătoare vizual cu lumea bicicletelor, este o motocicletă în esenţă. Proporţiile sale subţiri promit rezistenţă şi aventură, în timp ce designul său sugerează ecouri clare ale stilului expresiv şi ale aspectului unei motociclete BMW Enduro. Cu benzile de rulare groase atât pe roata frontală de 26 de inci, care are o anvelopă mai subţire, cât şi pe roata posterioară de 24 de inci cu anvelopa sa mai rotunjită, BMW Motorrad Vision AMBY arată clar că este deopotrivă dispus şi capabil să meargă oriunde.
  • Scaunul ferm integrat, cu o înălţime de 830 mm, este o dotare tipică unei motociclete, la fel ca suporturile fixe pentru picioare. Unitatea mare de stocare a energiei şi sistemul de propulsie formează un bloc grafic întunecat în centrul cadrului.
  • Furca de bicicletă de dimensiuni mari de pe roata faţă are protecţii şi oferă întregii secţiuni frontale un aspect mai masiv şi mai puternic. Un far mic, cu lumina în forma U caracteristică BMW Motorrad, este o referinţă clară a rădăcinilor conceptului, la fel ca elementul LED dublu pe post de stop. O altă caracteristică BMW Motorrad este faptul că BMW Motorrad Vision AMBY este accelerat de pe ghidon, aşa cum se obişnuieşte la o motocicletă. 
  • Cu o masă totală de doar 65 kg, BMW Motorrad Vision AMBY este semnificativ mai uşor decât alte motociclete, asigurându-se că oferă o manevrabilitate şi o agilitate excelente.
  • Materialul de finisare utilizat pe unitatea de stocare a energiei – cunoscut sub numele de “polimeri gri plutitori” – este utilizat şi la bara de protecţie a BMW i Vision Circular. Este format din plastic reciclat şi poate fi refolosit în ciclul materialului la sfârşitul ciclului de viaţă al produsului. Totodată, materialul folosit pentru scaun se regăseşte şi în şaua BMW i Vision AMBY şi în anvelopele BMW i Vision Circular. Bazat pe granulat de plastic reciclat şi având un aspect fascinant de terrazzo, acesta demonstrează modul în care mai multor materiale li se poate oferi o a doua viaţă cu o nouă formă şi funcţie.

BMW nu a anunțat deocamdată un termen despre când intenționează să transforme acest produs interesant într-unul de serie.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/