(foto/video) Oficial: Lucrările de reparație ale nodului rutier de la periferia orașului Bălți au fost finalizate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un proiect e gata pe final de 2023! Lucrările de reparație a nodului rutier de pe traseul M5, km 133,71, de la periferia orașului Bălți au fost oficial finalizate și astăzi au fost date în exploatare, cu deschiderea completă a circulației.

Intersecția care include și un sens giratoriu este de o importanță strategică și reprezintă un element esențial în rețeaua de infrastructură rutieră a țării, contribuind la fluidizarea circulației și consolidarea legăturii dintre nordul și centrul Moldovei.

În cadrul proiectului au fost construite accese laterale și amenajate aproximativ 1.446 de metri liniari de trotuare. Lucrările executate au mai inclus reparația capitală a două poduri de încrucișare, fiecare având o lungime de 21.5 metri și o singură deschidere, amenajarea bordurilor, așternerea îmbrăcămintei din beton asfaltic, precum și amenajarea rigolelor carosabile și a sistemului de drenaj care facilitează evacuarea apelor pluviale.

În procesul de reparație au fost utilizate peste 6.902 m3 de beton și 5.278 tone de mixtură de asfalt. De asemenea, în scopul creșterii nivelului de siguranță, au fost instalate circa 85 de indicatoare rutiere noi și aplicat 1.783 m2 de marcaj rutier.

Valoarea lucrărilor a fost de aproximativ 120.3 milioane de lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Cmentariile sunt închise