(video) Ne dorim drumuri mai sigure? Momentul unei duble depăşiri neregulamentare la intrarea în Hînceşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) INSP s-a autosesizat pe marginea acestor situaţii! Şoferii riscă amendă de la 15 la 30 de unități convenționale (1 u.c.=50 lei) cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, pentru încălcarea marcajului rutier.

Iar dacă se va demonstra că încălcarea a generat o situaţie de accident, se vor alege cu o amendă de la 42 la 60 de unităţi convenţionale cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Agentul constatator urmează să stabilească sancțiunea finală.


Ne dorim drumuri mai sigure şi ne dorim accidente zero în ţara noastră, însă acest lucru nu va fi posibil până fiecare nu va depune eforturile necesare. Cel mai elementar lucru pe care îl putem face este de a respecta pe deplin prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere, unul care nu a fost întocmit fără sens, ci pentru a ne deplasa fără primejdii.

Din păcate în Moldova există foarte multă indiferență faţă de RCR şi faţă de participanții la trafic ce se se conduc de el. Aceştia din urmă pot fi puşi în pericol fără să-şi dorească şi în unele cazuri chiar pot fi implicați în accidente fără nicio vină, totul din cauza altor şoferi care se ocupă, de exemplu, de efectuarea depășirilor neregulamentare.

Iată ce s-a întâmplat de curând chiar la intrarea în oraşul Hînceşti. În primul caz a fost surprinsă o dublă depăşire ilegală peste linia continuă, iar în al doilea, deja în oraş, un conducător auto a depăşit neregulamentar două automobile chiar lângă o curbă periculoasă.

Internauții nu cer doar amenzi usturătoare, ci şi suspendarea dreptului de conducere pentru astfel de concetățeni.

VIDEO: facebook.com/dennis.mititelu

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise