(video) Aşa ceva nu aţi mai văzut! Premieră de la Carlex Design – ediţia limitată Mercedes-AMG G 63 Steampunk

(update) Unul din cele 10 SUV-uri a apărut la vânzare la dealerul Hollmann International şi astfel avem ocazia să vedem cam cât costă o astfel de maşină. Preţu-i de vânzare este de 450.000 de euro net (de export), în timp ce în Germania ar costa cu taxe 535.500 de euro!

Polonezii de la Carlex Design, care sunt preferaţii noştri în materie de personalizare complexă a interioarelor de maşini şi nu numai, prezintă un nou proiect care a fost făcut pe baza noii generaţii G-Class. Mercedes-AMG G 63 Steampunk Editon poate fi numit pe bună dreptate o operă de artă creată de nişte giuvaieri în această industrie.

Proiectul ne-a fost prezentat de însuşi Damian Skotnicki, fondatorul Carlex Design, care ne-a furnizat câteva informaţii despre maşină şi ne-a oferit acest conţinut media. Skotnicki spune că acest automobil reprezintă un tribut adus unui prieten de-al său, o persoană foarte specială, un geniu și un promotor al curentului steampunk, care l-a inspirat în multe feluri.

„Cred că acest proiect va redefini lumea automobilelor. Ediția G 63 Steampunk este o colecție de vehicule care sunt adevărate opere de artă și au fost create de artiști, giuvaieri și cei mai buni meșteșugari. Fiecare vehicul este un „one of a kind” și devine automat unul de colecţie.

Trăim în epoca producției în masă și a plasticului, unde artizanatul pare să cadă în uitare. Materialele naturale cum ar fi lemnul, piatra și metalele, sunt înlocuite cu cele artificiale. Aproape nimeni nu-și amintește de momentul în care meșteșugarii au fost, de asemenea, artiști: giuvaierii foloseau instrumente simple precum ace de gravare sau fișiere în loc de imprimante 3D sau mașini de frezat, iar cei care făceau încălţăminte bună aveau nevoie de câteva săptămâni pentru a crea o pereche de pantofi.

Epoca victoriană și revoluția tehnică care au un ecou în lucrările lui Jules Verne, Herbert George Wells sau Mark Twain, sunt o mare sursă de inspirație aici și o evadare în lumea viselor”.

New Mercedes AMG G 63 Carlex Design Steampunk Edition 31

Ediţia Steampunk este o alegere perfectă pentru colecționarii care sunt fascinaţi de arta bijuteriilor, artizanat și fantezie. Maşina din imagini este una dintre cele 10 exemplare unice realizate pe baza celui mai recent model G 63 AMG. Fiecare dintre ele vor purta un relief diferit pe acoperiș, ceea ce le va face absolut remarcabile.

Contrar tendințelor actuale, Carlex Design a decis să nu modifice din greu exteriorul modelului Mercedes, mai ales că mașina are o siluetă impecabilă și clasică, care a rămas practic neschimbată de ani de zile. Conversia este mai mult despre rafinarea diferitelor părți ale mașinii și crearea de elemente personalizate, cum ar fi aceleaşi noi jante de 22 de inci în culoarea cuprului.

Cea mai dificilă parte a proiectului reprezintă formarea capacului acoperișului din cupru, realizat de experți în prelucrarea cuprului, pe care giuvaieri și designeri au gravat un relief uriaş cu motive steampunk. Astfel, elementul cheie al maşinii nu este perceput, sesizat la prima vedere.

Descoperirea altor elemente unice în acest vehicul special reprezintă o mare aventură, și, deoarece a fost nevoie de 5.200 de ore (650 de zile de muncă a câte 8 ore!) pentru a crea un singur G Steampunk, există o mulțime de alte lucruri care pot impresiona, în special în interior.

Laitmotivul interiorului este reprezentat de abundența de piele ornamentată şi aranjată manual, care expune perfect piesele placate cu cupru sau aur roz. Tavanul dispune de o broderie imensă, din nou cu motive steampunk, creând o structură originală: culoarea motivului este la fel ca Alcantara, și în funcție de unghiul de vizualizare, este subtil și impresionant.

Podeaua mașinii este realizată în portbagaj din lemn de nuc american. Acelaşi lemn este folosit pentru decorul spatelui scaunelor, dar şi pentru nişte covoraşe unice! Fiecare altă articulație de la interior este la fel finisată cu piele, fără a lăsa plastice care să strice priveliştea. Tot pe tavan se găseşte o plăcuţă personalizată care indică despre faptul că maşina este una de colecţie.

Noul proprietar al fiecărui exemplar G Steampunk va mai primi o carte legată cu piele şi ornamentată cu embleme aurite, în care va fi documentat întregul proces de transformare a vehiculului – un registru personal caligrafiat de artiști și meșteșugari, o scrisoare de la autori către colecționar, marcând spiritul unic al acestei ediții limitate.

New Mercedes AMG G 63 Carlex Design Steampunk Edition 18

Despre careva modificări de ordin tehnic nu se anunţă, ceea ce înseamnă că la acest capitol a rămas totul din uzină. Noul Mercedes-AMG G 63 are sub capotă instalat un V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 585 CP şi 850 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată AMG Speedshift TCT cu nouă trepte, în timp ce tracţiunea este integrală. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă urcă până la 240 de km/h. Greutatea mașinii este de 2.560 kilograme.

Preţul fiecărei maşini personalizate este ţinut în secret, comunicându-se în parte fiecărui client interesat.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/videotest-drive-noul-mercedes-amg-g63-ce-s-a-schimbat/

(foto) LUMMA Design consideră că noul G-Class trebuie să aibă şase terminaţii de eşapament în loc de patru

(video) GENEVA 2019: Noul Mansory Star Trooper – killerul lui BRABUS 800 WIDESTAR?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/