Top 16 cele mai fiabile crossovere, dacă ar fi de ales de cumpărat la mâna a doua. Ce probleme pot înregistra

SUV-urile mici și compacte sunt populare. Dar care modele sunt convingătoare ca mașini rulate și de care ar trebui să vă țineți la distanță?

Colegii de la Auto Bild Germania, în cooperare cu Organizația de Supraveghere Tehnică TÜV (Technischer Überwachungsverein), au compilat un clasament al celor mai fiabile 16 crossovere compacte, care ar fi să fie cumpărate la mâna a doua cu un parcurs minim de 100.000 de km.

Au fost luate în considerare numai modelele care sunt vândute pe piaţa din Uniunea Europeană, majoritatea fiind de generaţii anterioare.

FOTO: autobild.de

Cea mai bună performanță a fost demonstrată de Mazda CX-3: plângerile germanilor au fost cauzate doar de amortizoare și arcuri, care au necesitat a fi schimbate în această perioadă, dar, în general, crossover-ul s-a dovedit a fi chiar mai bun decât hatchback-ul Mazda2 care stă pe aceeaşi platformă.

Modelul Audi Q3 s-a arătat la fel foarte bine, fiind în mare măsură similar cu Volkswagen Tiguan, care primește în mod constant un rating bun de la TÜV. La Q3-urile rulate se pot rupe arcurile și pot începe să ruginească mecanisme de frânare până la atingerea bornei de 100.000 de km, dar în general fiabilitatea modelului este peste medie.

Modelele Suzuki SX4 S-Cross și Vitara fac parte din capul listei, deşi experţii afirmă că ambele pot avea scurgeri de ulei, în timp ce la Vitara se pot înregistra probleme cu iluminatul exterior.

Opel Mokka a intrat în top cinci – dezavantajele sale pot fi atribuite numai scurgerilor de ulei de la motor și transmisie.

Următorii pe listă sunt modelele BMW X1 și Mitsubishi ASX. Acestea sunt fiabile indiferent de generație, experții sfătuindu-i pe cei care le caută rulate să acorde atenție în primul rând sistemelor de frânare.

La Renault Captur și Nissan Qashqai probleme pot fi observate la șasiu, arcuri, amortizoare, frâne și direcție, în particular francezul putând dezamăgi şi atunci când vine vorba despre arborii de antrenare, deşi se poate întâmpla de la caz la caz.

MINI Countryman are uneori dificultăți cu scurgeri de ulei, dar şi cu iluminatul. La Renault Kadjar probleme se pot întâmpina cel mai des la discurile de frână. Reparaţii ale frânelor, dar și scurgeri de ulei se pot înregistra la Skoda Yeti. Probleme cu pierderea uleiului, dar şi cu iluminatul, se poate confrunta şi Ford EcoSport.

Cele mai dese neajunsuri reclamate la popularul Nissan Juke sunt la capitolele suspensie şi scurgeri de ulei. Lista o încheie Peugeot 2008 și Dacia Duster II.

Dacă primul poate înregistra defecte ale sistemului de evacuare a gazelor de eşapament și scurgeri de ulei, modelul mai ieftin de întreţinut poate arăta posesorilor în timp şi uneori probleme cu direcția, frânele, lumina, nefiind excluse și scurgeri de ulei. În particular pentru Duster, experții recomandă cumpărarea acestui model numai nou şi cu o garanție de la producător.

ModelulCoeficientul defectării
(ponderea mașinilor cu defecte)
1. Mazda CX-32,7%
2. Audi Q32,9%
3. Suzuki SX-4 S-Cross3,3%
4. Suzuki Vitara3,8%
5. Opel Mokka3,9%
6. BMW X14,4%
7. Mitsubishi ASX4,6%
8. Renault Captur4,6%
9. Nissan Qashqai5,4%
10. MINI Countryman5,5%
11. Renault Kadjar5,5%
12. Skoda Yeti5,8%
13. Ford EcoSport6,0%
14. Nissan Juke6,0%
15. Peugeot 20086,1%
16. Dacia Duster II11,7%

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/