(video) Noul Peugeot 308 intră astăzi în producţie, la 211 ani de existență a mărcii

Astăzi, 29 septembrie 2021, noul Peugeot 308 intră în producţie la uzina Stellantis din Mulhouse, exact la 211 ani și trei zile de la nașterea mărcii franceze. Marca datează din 26 septembrie 1810, fiind cea mai veche din lume ce activează și în prezent.

Imaginile datează din primăvară când s-a testat linia de producţie şi s-au asamblat maşini pre-serie

Anul 2021 reprezintă pentru marca Peugeot o altă aniversare importantă – intrarea în universul mobilității pentru toți: la sfârșitul verii lui 1891, exact acum 130 ani, prima mașină livrată în Franța unui client (persoană fizică) era un Peugeot. Era începutul unei noi aventuri.

Creată din dorința unui bărbat și a unei întregi familii, marca Peugeot există de mai bine de două secole într-o lume aflată în continuă schimbare, adaptându-și produsele și serviciile în funcție de nevoile și cerințele clienților săi.

În cei 211 ani, marca Peugeot și produsele sale au intrat în milioane de locuințe, cu mașini și scutere, dar și cu unelte, aparate de radio, mașini de cusut, râșnițe de piper și cafea, dintre care unele au devenit legendare.

În prezent, marca Peugeot se găsește în peste 160 de țări, ceea ce confirmă zi de zi predicția lui Armand Peugeot, potrivit căreia automobilul va face din marcă “unul dintre cei mai mari jucători din industria Franței”.

Lumea s-a schimbat mult în 211 ani, dar ritmul acestei schimbări s-a accelerat considerabil în ultimii 10 ani. Digitalizarea și ultra-conectivitatea au dus la noi moduri de gândire, noi moduri de consum și la noi modalități de deplasare.

Cu gama sa de modele electrificate (70% din modelele Peugeot oferă una sau mai multe versiuni electrificate) și o nouă generație de infotainment conectat lansat odată cu noul 308, marca PEUGEOT încă se află în fruntea schimbărilor recente în materie de mobilitate.

Și asta se întâmplă de 130 de ani încoace. Marca Peugeot a livrat primul automobil unei persoane fizice la 2 octombrie 1891: Dl. Poupardin, un rezident din Dornach, care și-a comandat mașina în data de 27 august a aceluiași an. Este vorba despre un automobil cu patru locuri, propulsat de un motor de 2 CP (marca Daimler).

De la acea dată, aproximativ 75 de milioane de mașini au fost livrate în cele 160 de țări în care marca este prezentă. Fanii mașinilor de epocă (dar și ai modelelor mai recente) vor putea să descopere modelul Type 3, identic cu cel livrat domnului Poupardin în 1891, la musée de l’Aventure PEUGEOT din Sochaux.

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/