(video) Nesemnalizarea manevrelor se poate penaliza! Trebuie să o ştie cel puţin şoferul acestui Ford Focus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un cititor AutoBlog.MD ne-a expediat la adresa redacţiei un clip video prin care doreşte să atragă atenţia altor participanţi la trafic asupra unui şofer ce sfidează regulile de circulație şi îi pune în pericol pe alţii. De asemenea doreşte să fie tras la răspundere pentru a învăţa o lecţie şi a fi disciplinat.

Şoferul cu pricina utilizează un Ford Focus cu numerele de înmatriculare IXX 507 pentru a se deplasa după propriile reguli. Din imagini putem vedea mai multe încălcări făcute în nici două minute (interesant deci câte face zilnic) precum: nu cedează trecerea vehiculelor ce se deplasează pe drumul cu prioritate, depăşeşte limita de viteză regulamentară sau efectuează depăşiri cu manevre bruşte şi fără semnalizare.

Fiţi deci atenţi dacă îl vedeţi în oglinzi! Vă poate pune în situaţii incomode, dacă nu de accident!

Amintim că potrivit RCR, pentru prevenirea oricărui pericol şi pentru a nu stânjeni traficul, conducătorii de vehicule TREBUIE să semnalizeze cu ajutorul semnalizatoarelor de direcţie sau cu braţul manevrele de preselectare a benzilor, virare, întoarcere! Totodată, trebuie să ştie că semnalizarea cu mijloacele menţionate nu le acordă prioritate şi nu-i scuteşte de obligaţia luării tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unui accident în traficul rutier!

Nerespectarea regulilor de circulație privind începerea deplasării și schimbarea direcției de mers, privind poziția pe carosabil, privind depășirea vehiculelor, se poate sancţiona în baza articolului 240 din Codul Contravenţional!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/