(video) Noua generaţie Hyundai Creta se prezintă peste câteva ore

(update 04.02.2020) Noua generaţie Hyundai Creta se prezintă la a 15-a ediţie a Salonului Auto Internaţional din New Delhi, India – Auto Expo 2020 – care va începe din 6 februarie, această zi fiind dedicată presei.

Amintim că prima generaţie a modelului a ajuns în Europa, şi în ţara noastră, la fel după ce a fost prezentată iniţial în statul asiatic.

Judecând după imaginile teaser, modelul va fi o versiune asemănătoare noului Hyundai ix25, care a debutat în China încă anul trecut. Conform informațiilor preliminare, principalele diferențe ale Creta de ix25 vor fi în gama de motoare şi dotări.

Iată cum arată crossoverul chinez:


(31.07.2019) Rugăciunile au fost ascultate! Hyundai are deja gata noua generaţie Creta

Fără supărare pentru Hyundai, dar trebuie să recunoaştem – designul exterior al actualului Creta este motivul pentru care nu a devenit un bestseller, deşi este cel mai accesibil crossover al mărcii.

Cu adevărat, acesta nu este cel mai reuşit, însă Hyundai este pe cale să rezolve această problemă, cel mai probabil fiind la curent de această situaţie şi de reacţiile de pe piaţă.

În timp ce modelul împlineşte abia cinci ani de la momentul premierei şi ar fi normal ca în acest an să-i fie pregătit un facelift mai consistent (unul minor a primit anul trecut), aşa cum fac de regulă majoritatea producătorilor, coreenii au ales să meargă pe altă cale.

Deja a doua generaţie Creta a fost fotografiată pe drumurile din patrie şi încă fără nici un fel de camuflaj!

Aceasta am văzut-o mai devreme în acest an în calitate de prototip la Salonul Auto de la Shanghai, însă am considerat că este model specific pentru China. Acum însă ne convingem că designul va fi unul global!

Potrivit informaţiilor care deja au apărut în presa din orient, noul Creta, care este vândut sub denumirea ix25 pe piaţa locală, împarte aceeaşi platformă cu principalul său concurent – noul KIA Seltos. Mașina are o lungime de 4.300 mm şi o lăţime de 1.790 mm (+30 şi +10 mm respectiv). Şi ampatamentul i-a crescut cu 20 de mm până la 2.610 mm.

Designul exterior al crossoverului este complet nou (deşi excentric, dar mai bun decât ce este acum) și face o referire la modelul emblematic Palisade decât la generația actuală Creta. Noi sunt farurile etajate şi stopurile conectate printr-o fâşie reflectorizantă (parţial conţine şi LED-uri), dar şi liniile generale ale corpului, mai pronunţate şi mai atractive.

Despre habitaclu se spune că a suferit şi el schimbări semnificative. Pe consola centrală a apărut un ecran vertical pentru sistemul multimedia! Acelaşi este folosit pentru a gestiona cea mai mare parte a funcțiilor, înlocuind majoritatea butoanelor, iar pe el atât şoferul cât şi pasagerul din dreapta sa vor avea ocazia să vadă concomitent imagini sau aplicaţii diferite. Dacă monitorul va fi o dotare standard sau opţiune deocamdată nu se cunoaşte.

Despre gama de motoare nu se ştie nimic cu exactitate, însă se presupune că va fi compusă inclusiv dintr-un benzinar turbo de 1.4 litri şi un altul natural aspirat de 1.6 litri.

Data exactă a startului vânzărilor noului Creta nu a fost dezvăluită, însă reieşind din faptul că modelul este testat fără a fi ascuns de ochii lumii şi actualul nu mai există pe site-ul coreean al mărcii, este o chestiune de maxim una sau două luni de zile.

În primul rând noul Creta va fi vândut în patrie, după care, cel mai probabil din 2020, va apărea şi în occident.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise