(video) Noua spaimă a șoferilor din Moldova – microbuz-spion din care se prind vitezomani cu TruCAM! E legal?

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nedumeriri şi chiar simptome de panică în spaţiul online moldovenesc. Începând cu weekendul care a trecut a fost depistat prin Chişinău, dar şi în afara acestuia, un nou “duşman de moarte” a conducătorilor auto (deocamdată unul). Este vorba despre un Ford Transit alb fără careva însemne exterioare şi din care nu se vând fructe sau legume, ci se “împușcă” cu radarul!

VIDEO: facebook.com/alex.podolschii, Radu martor ocular

Iar cum are loc procesul stârnește şi amuzament. Microbuzul este oprit pe acostament pe acelaşi sens sau pe contrasens, i se deschide o uşă posterioară, iar pe ultimul rând de scaune şi nu în cea mai comodă poziţie stă un poliţist cu “uscătorul de păr”, după cum este botezat în popor, sprijinindu-l de partea superioară a spătarului. Un şofer a avut ocazia să surprindă îndeaproape multitudinea de ochi care caută să depisteze încălcări.

Am căutat să aflăm dacă e legală o astfel de metodă de pândă a vitezomanilor. Reprezentantul INSP, ofiţerul de presă Natalia Golovco, ne-a declarat că este legală şi punct, fără prea multe alte explicaţii. Vreo statistică a numărului de procese verbale emise prin folosirea microbuzului-spion deocamdată nu există, probabil dat fiind faptul că este o tehnică nouă.

„Activăm cu TruCAM-ul omologat şi certificat legal de mai mulţi ani. Deja metodele şi formele de folosire îi aparțin poliției pentru prevenirea și depistarea încălcărilor rutiere, pentru ca cetățenii să fie în siguranță.”

În concluzie, acum veţi şti că puteţi lua amendă dacă depăşiţi limita de viteză chiar dacă la orizont nu vedeţi vreun echipaj de poliţie sau vreo cameră-radar de monitorizare a traficului, montată deasupra carosabilului. Fiţi prudenți şi nu încălcați RCR! Vă dorim tuturor o săptămână cât mai reuşită!

Cmentariile sunt închise