(video) Noul Avatr 11 este deja fizic la Chișinău – primul contact AutoBlog.MD

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul produs al noii mărci auto chineze Avatr a ajuns și în Republica Moldova! Se numește 11 și este rezultatul unui proiect comun lansat în 2018 de către renumiții producători auto Changan și NIO, după care în joc a fost atras și cel mai mare producător de baterii din China – CATL. În timp, cota NIO a scăzut de la 50% la mai puțin de unul, iar gigantul Huawei i-a luat locul.

Așadar, un rezumat al celor notate anterior ar fi că: Changan este responsabil pentru dezvoltarea complexă, iar designul aparține studioului companiei din München; Huawei furnizează tehnologiile sale multimedia și online integrate în ecosistemul general al mărcii, iar CATL oferă baterii și componentele aferente.

Pe scurt, Avatr 11 este un crossover coupe cu dimensiuni apropiate de BMW X6. Este construit pe o platformă modulară CHN și poate avea maximum două motoare electrice cu o putere totală de până la aproximativ 600 CP. Capacitatea bateriei îi este de 90.4 sau 116 kWh, iar autonomia maximă declarată este de 730 km, conform ciclului CLTC. Datorită unui sistem electric de aproape 800V, bateria poate fi încărcată rapid cu până la 240 kW.

Iată primul nostru contact, urmând să organizăm și un test drive:

@autoblog.md

Primul Avatr 11 în sfârșit a venit în Moldova! Deocamdată vi-l prezint static, dar deja săptămâna următoare îl și testez 😉 #avatr11 #avatr #autoblogmd #moldova

♬ original sound – Constantin Mihalachi

Cmentariile sunt închise