(video) Noul Honda HR-V a fost deconspirat! Primele detalii şi imagini oficiale

Honda a dezvăluit astăzi a treia generaţie a SUV-ului său compact HR-V în specificaţie europeană, paralel cu modelul în specificaţie japoneză numit local Vezel (de a doua generaţie), care este disponibil pentru prima dată cu un sistem de propulsie e:HEV.

Noul HR-V oferă o eficiență hibridă excepțională și caracteristici avansate de siguranță și tehnologie, toate încorporate într-o formă îndrăzneață și elegantă, inspirată de un coupe, concepută pentru a spori spațiul interior și confortul pentru care este cunoscut.

Caracteristicile cheie disponibile la moment:

  • Dimensiunile exterioare au rămas aproape neschimbate.
  • Maşina este mai musculoasă ca forme şi mai aşezată pe pământ, cu o capotă mai lungă şi un acoperiş mai plat. Toate farurile şi stopurile sunt pe bază de LED-uri (în echipări de top cu semnalizatoare de direcţie dinamice). Oglinzile laterale retrovizoare sunt acum montate pe uşi. Mânerele portierelor posterioare rămân în continuare unele camuflate.
  • Habitaclul este anunţat ca fiind mai spațios, mai ales pe al doilea rând de locuri. Acest lucru a fost realizat inclusiv datorită grosimii reduse a spătarelor scaunelor. Pasagerii din spate se vor bucura acum de nişte deflectoare de ventilație care au apărut în spatele cotierei din tunelul central.
  • La necesitate, pernele banchetei posterioare pot fi ridicate prin sistemul de firmă Magic Seats pentru depozitarea unor obiecte în poziţie verticală.
  • Planşa de bord a fost complet reproiectată şi împreună cu alte suprafeţe este acoperită cu un material soft-touch. Aceasta include nişte deflectoare de ventilaţie laterale prin care pasagerii pot controla individual fluxul de aer.
  • Panoul de bord este compus dintr-un vitezometru analogic şi un ecran digital alături.
  • Sistemul multimedia Honda Connect rulează pe un ecran tactil, pentru prima dată poate asigura un Wi-Fi hotspot şi actualizări online pentru hărţile sistemului de navigaţie.
  • Prin Digital Key se poate folosi telefonul mobil în loc de cheie!
  • Printre alte dotări se numără un acoperiş panoramic format din două secţiuni, un hayon acţionat electric, un sistem audio cu 10 difuzoare, etc.
  • În Japonia, Honda Vezel va fi disponibil cu două motorizări la alegere (caracteristicile şi puterea lor vor fi dezvăluite mai târziu): un benzinar natural aspirat de 1.5 litri + variator sau acelaşi benzinar + două motoare electrice şi fără cutie de viteze (un motor electric e conectat direct la motorul cu combustie şi funcţionează în calitate de generator, iar al doilea se ocupă de rotaţia roţilor).
  • În cele mai multe situaţii, un astfel de sistem de propulsie hibrid rulează pe bază de electricitate (benzinarul doar pune în mişcare generatorul pentru a se produce energie electrică), însă numai la viteze ceva mai mari, atunci când eficiența motorului electric scade, un ambreiaj conectează motorul pe benzină direct la roți.
  • Ambele motorizări vor putea fi comandate cu tracţiune faţă sau tracţiune integrală (cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate), cel puţin în Japonia.
  • Evident există şi un complex Honda Sensing, care include un cruise control adaptiv, sistem de frânare automată și de menţinere în bandă, printre altele.

Noul Vezel se va putea cumpăra în Japonia din aprilie 2021. Disponibil în Europa spre sfârșitul anului curent, noul HR-V este cel mai recent model din line-up-ul Honda care va purta insigna e:HEV (vehicul electric hibrid). Acesta extinde linia electrificată a Honda pe măsură ce brandul se îndreaptă mai mult spre obiectivul său de a electrifica toate modelele sale europene mainstream până în 2022.

Din 2013 şi până în prezent, a doua generaţie Honda HR-V/Vezel s-a vândut în circa 3.85 milioane de exemplare!

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=7u4ymKRZcVk

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/