(video) Noul Land Rover Defender a contribuit la salvarea leilor din Africa. Iată cum a văzut David Yarrow asta

Noul Land Rover Defender a făcut un pas mai aproape de producția în serie după finalizarea cu succes a unui program de testare exigent în Kenya, alături de organizația britanică non-profit Tusk Trust, sprijinind astfel iniţiativele de conservare a leilor din Africa.

https://www.youtube.com/watch?v=1DA0ko7F7QM

Un prototip al noului Defender, echipat cu un snorkel și purtând un camuflaj unic pe caroserie, a fost special conceput pentru se adapta mediului înconjurător şi pentru a sprijini diverse operaţiuni efectuate în rezervaţia Borana care are o suprafaţă de 14.000 de hectare. Specialiştii au urmărit cu el leii care sunt luaţi la evidenţă prin semnalizatoare radio ataşate de gâtul lor şi au mai transportat echipamentele speciale.

Programul unic le-a dat angajaţilor Tusk şansa de a pune noul Defender în faţa unor provocări reale, deoarece au trebuit să treacă prin mai multe râuri de apă peste care nu se găsesc poduri, să tracteze nişte remorci încărcate la maxim şi să parcurgă suprafeţe de teren dificile. Modelul prototip a fost chiar folosit pentru a ajuta la înlocuirea unui tracker care nu mai putea fi operat, prins de gâtul unui leu mascul, care a fost sedat de la distanță iniţial.

La aceste operaţiuni de salvare a animalelor sălbatice a participat şi faimosul fotograf David Yarrow, care a colaborat cu Land Rover în sprijinul Tusk pentru a sensibiliza oamenii cu privire la scăderea numărului de lei în Africa, prin realizarea unor creaţii fotografice deosebit de frumoase. În prezent mai există în viaţă sub 20.000 de lei africani rămaşi în sălbăticie, în comparație cu 25.000 de rinocerii (20.000 albi și 5.000 negri), iar trei sferturi din populația de leu african este în declin.

Vezi şi: (update) Prinţul Harry al Marii Britanii a făcut cunoştinţă cu noul Land Rover Defender

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise